U16-landsholdet testes i deres første officielle landskampe

0
917
Danny Jung lover spilletid til alle 18 danske spillere i weekendens kampe mod Sverige.
Danny Jung lover spilletid til alle 18 danske spillere i weekendens kampe mod Sverige.

Med nationalsang og indmarch venter der spillerne på U16-landsholdet en vaskeægte landskamp-oplevelse, når de fredag og søndag spiller to venskabskampe på udebane mod arvefjenden Sverige.

Og netop oplevelsen af at være med til en rigtig landskamp, er en vigtig del af formålet med svenskerdysterne, som finder sted i hhv. Helsingborg og Linhamn.

”Det er de første to kampe, hvor pigerne oplever alle rammerne omkring en officiel landskamp. Det kommer uden tvivl til at påvirke deres spændingsniveau før og under kampen, og det er en vigtig del af det, for de skal lære at præstere optimalt under et højt spændingsniveau,” siger U16-landsholdets træner Danny Jung.

Spillet vigtigere end resultatet

Han håber og tror på en sejr over Sverige, men resultatet af kampen er ikke så afgørende:

”Selvfølgelig vil vi gerne vinde, men processen er vigtigere end resultatet. Jeg vil hellere vinde 3-0 end 6-0, hvis jeg kan se en udvikling i vores spil,” siger Danny Jung, som har vundet de seneste tre U16-landskampe mod Sverige med en overbevisende målscore på 9-4.

”Jeg kender ikke noget til det hold, vi skal møde, for det er helt nye årgange. Men hvis tendensen fra de seneste kampe følges, så vinder vi også disse kampe, for jeg synes, vi er kommet langt, og vi har en rigtig god, sammentømret trup, som er velbevandret i spillestilen. Men det er aldrig til at vide med Sverige. De har mange spillere at tage af, og de kan komme med to vanvittigt dygtige spillere, som kan gøre forskellen,” siger Danny Jung.

Spilletid til alle

Han har 18 spillere med til Sverige, og alle vil få spilletid:

”Alle vil få et præstationstjek. Vi skal bruge kampene til at få en indikation af, hvor spillerne er henne i deres udvikling,” siger U16-landstræneren.

Efter kampene i Sverige mødes U16-landsholdet til en sidste samling i slutningen af juni, inden det går løs ved Nordic Cup.