HILLERØD FIK SIT 12. POINT

0
1798

12 point for 14 kampe. Efterårssæsonen er mere end godkendt for U18 DM-ligaens nyoprykker Hillerød, som lørdag spillede uafgjort hjemme mod Fortuna Hjørring og dermed slutter efteråret på en plads som nummer ni ud af 13 hold.

Hillerød, som i foråret fik licens til U18 DM-ligaen, var på forhånd blevet spået en svær debutsæson. Men holdet fra Nordsjælland har været den helt store overraskelse med tre sejre og tre uafgjort.

”Vi er meget tilfredse med efteråret. Holdet udvikler sig hele tiden, og pilen peger fortsat den rigtige vej. Jeg tror, at nogle af de hold, som har vundet over os i efteråret, ikke skal regne med, at det bliver lige så nemt i foråret,” siger Hillerøds cheftræner Frank Viggo Rasmussen.

“Vi har taget nogle syvmileskridt”

Lørdagens hjemmekamp, som var forlagt til kunstgræsbanen i Helsinge, er et godt billede på udviklingen. Da Hillerød tidligere på sæsonen mødte Fortuna Hjørring på udebane, tabte holdet 4-0 og havde én afslutning i hele kampen. Lørdag blev det til 1-1, og alene i første halvleg havde Hillerød ni afslutninger.

”Vi har taget nogle syvmileskridt i forhold til den første kamp mod Fortuna. Holdet er blevet meget homogent, vores midtbane er  en velkørende treenighed, og fysisk er vi begyndt at kunne klare os mod de fysisk stærke hold. Og så spiller vi rigtig godt, fremadrettet fodbold, med bolden ved jorden og  hurtigt pasningsspil,” siger Frank Viggo Rasmussen.

Skal træne standardsituationer

Hillerød er dog stadig et meget ungt hold, og det koster mål en gang imellem, blandt andet når der laves fejl på standardsituationer.

”Standarssituationer er noget af det vi skal arbejde med i vinterpausen. Vi skal også have styrket fysikken, og vi skal stadig udvikle os fodboldmæssigt. Men vi er nået langt, og jeg tror på, at vi også kan lave 12 point i foråret, selv om der er færre kampe,” siger Frank Viggo Rasmussen.

Hillerød møder Skovbakken i første kamp, når forårssæsonen går i gang til marts. I alt skal der spilles ti runder mere, inden DM-vinderne kan kåres til juni.

Fortuna kom foran 1-0 10 minutter inde i anden halvleg. Hillerøds udligning kom 10 minutter før tid. Fotos: John Jessen Hansen