VENINDER TIL HVERDAG – MODSTANDERE I WEEKENDEN

0
1400

SPONSORARTIKEL: På Efterskolen ved Nyborg har fodboldlinjen igen i år en masse dygtige piger, som hver dag med stor koncentration og glæde, udfordrer hinanden på fodboldbanen.

Fem af disse piger, spiller udover efterskolefodbold også kampe for deres klubhold og deltager ligeledes i klubtræning i enten Næsby Boldklub eller OB. Dette er muliggjort via et tæt samarbejde med klubberne, som blandt andet indebærer, at pigerne er sikret transport til og fra træning og derfor har minimal spildtid i forhold til at passe deres træning. Samarbejdet gør at pigerne, selvom de spiller meget fodbold, er sikret en fornuftig og holdbar sæsonplanlægning, således at klub- og efterskoleaktiviteter ikke ramler sammen.

Udover de ugentlige U18 DM-kampe, spiller pigerne både om DM for efterskoler, Skoleliga og ISF-CUP som er kvalificerende til VM for skolehold. I denne turnering har EVN-pigerne netop kvalificeret sig til finalestævnet og er dermed tæt på målet og drømmen om VM i Frankrig.

De fem piger som i weekenden spiller U18 DM for deres klubhold er, Pernille Hansen (Hillerød), Sarah Grønager (BSF), Cecilie Storgaard (OB), Emilie Toftbjerg (OB) og Mette Blok (Næsby). Derudover har vi også en islandsk pige, Sonja som allerede træner med i OB og som fra foråret skal spille kampe for dem. Pigerne kombinerer hver uge den daglige træning på efterskolen, skolegang og klubtræning et par gange om ugen. En speciel og sjov situation, at være holdkammerater og veninder til hverdag, men at skulle spille i mod hinanden i weekenden.

I den interne EVN-kamp fører Sarah Grønager, da hun med BSF har vundet kampene mod både OB og Næsby, mens det er blevet til uafgjort i mod Hillerød. Specielt irriterende for Emilie, der bor på værelse med Sarah, men så er der til gengæld rigeligt med tid til at få diskuteret de forskellige kampe og en masse andre efterskoleting.

Fælles for pigerne er dog at de til trods for at spille i forskellige klubber, er EVN-piger og allerede har knyttet tætte og stærke bånd. Vel nok det absolut vigtigste ved at gå på efterskole.

FOTO: Fra venstre ses: Cecilie Storgaard (OB), Sarah Grønager (BSF), Emilie Toftbjerg (OB) og Mette Blok (Næsby). Liggende: Pernille Hansen (Hillerød).

Denne artikel er en annonce for Efterskolen ved Nyborg.