Pigefodbolden stormer frem i Hvidovre

0
1961
I flere årgange har Hvidovre IF nu flere piger end drenge. Foto: Hvidovre IF
I flere årgange har Hvidovre IF nu flere piger end drenge. Foto: Hvidovre IF
I flere årgange har Hvidovre IF nu flere piger end drenge. Foto: Hvidovre IF

Danmarks hurtigst voksende sportsgren blandt piger vokser også hurtigt i Hvidovre. Antallet af piger, der spiller fodbold i Hvidovre IF, er nu så stort, at der i visse årgange er flere piger end drenge i traditionsklubben, der blev kåret til årets breddeklub i 2012.

“Det skyldes blandt andet at vi har et rigtig godt tilbud til pigerne, god træning, dedikeret trænere og at vi på alle årgange har uddannede trænere som har minimum B1,” fortæller Bo Larsen Vangsgaard, afdelingsleder for piger/damer i Hvidovre Idrætsforening.

Et supergodt kammeratskab og stor forældreopbakning er en del af hemmeligheden, og så arbejder Hvidovre IF målrettet med talentudvikling, fortæller Bo Larsen Vangsgaard;

“I den daglige træning har vores ungdomstrænere meget fokus på, at vi træner efter DBUs holdninger og handlinger og bruger 25-50-25-reglen, det vil sige reglen om at 25 procent af tiden bør spillerne udfordres af spillere under deres eget niveau, 50 procent af tiden af spillere på deres eget niveau og 25 procent af tiden af spillere over deres eget niveau. Denne tommelfingerregel har vi brugt for at kunne skabe et stimulerende og udviklende miljø, hvor blandt andet vores dygtigste piger træner med ældre piger eller på sigt med drenge,” siger han.

Flere seniorkvinder

Hvidovre IF har nu en målsætning om at der hvert år skal indstilles piger til DBUs talenttræning, og forleden havde klubben den glæde at kunne sende to piger afsted, hvoraf den ene, Melissa Damkjær, gik gennem nåleøjet.

Og udviklingen mærkes så småt også i seniorafdelingen, som ellers har været gennem en hård periode med mindre sportslig succes:

“Vi oplever tilgang af nye spillere, truppen er for første gang i flere år over 20 spillere og vi kan derfor begynde at se lidt længere frem end kun til næste kamp. Vi vil jo gerne på sigt længere op i rækkerne, og det er der i øjeblikket en tro på at vi nok skal komme,” siger Bo Larsen Vangsgaard.

Har du også en nyhed om din klub? Skriv til redaktion@fodboldforpiger.dk

Flere og flere piger får lyst til at spille fodbold i Hvidovre. Foto: Hvidovre IF
Flere og flere piger får lyst til at spille fodbold i Hvidovre. Foto: Hvidovre IF