KDF til landstrænere om futsal: Bland jer udenom

0
691
Spillerne på U17-landsholdet og andre landshold bør ikke deltag ei futsal, mener landstrænerne. Arkivfoto
Spillerne på U17-landsholdet  og andre landshold bør ikke deltag ei futsal, mener landstrænerne. Arkivfoto
Spillerne på U17-landsholdet og andre landshold bør ikke deltage i futsal, mener landstrænerne.

Landstrænerne skal ikke blande sig i, om klubberne lader deres landsholdsspillere deltage i DM i futsal. Det mener Kvindedivisionsforeningen, som reagerer skarpt på et brev fra landstrænerne til landsholdsspillere og deres klubber, hvori trænerne anmoder om, at landsholdsspillerne holdes ude af futsalturneringerne.

“Futsal bør, på eliteniveau, fravælges i en prioritering af den tid og de øvelser der skal bruges på at opnå internationalt niveau i fodbold,” hed det i brevet fra december, hvor landstrænergruppen markerer, at den “ikke anser Futsal som en naturlig og fornuftig del af en landsholdsspillers udvikling”.

Men det skal landstrænerne overhovedet ikke blande sig i, mener Kvindedivisionsforeningen. I et brev, som er sendt til både landstrænere og klubberne i 3f Ligaen og U18 DM-ligaen, tager Kvindedivisionsforeningen skarpt afstand fra landstrænernes initiativ, og de opfordrer til, at brevet revurderes og at landstrænerne fremover kommunikerer via klubberne i sager af denne type, fremfor at skrive direkte til spillerne:

KDF: Ingen dokumentation for at futsal er skadelig

“Efter Kvindedivisionsforeningens opfattelse tilkommer det ikke landstrænergruppen at fremsætte en kollektiv opfordring til landsholdsspillere og klubber om ikke at lade klubbernes bedste spillere deltage i en officiel DBU eliteturnering som Futsal, der i sin form netop er anbefalet af DBU og i øvrigt nyder stor udbredelse verden over. Der er os bekendt ingen dokumentation for, at Futsal eller anden indefodbold i øvrigt skulle være ”skadelig” for elitespilleres udvikling,” skriver foreningen.

Kvindedivisionsforeningen finder det samtidig meget uheldigt, at brevet fra landstrænerne kommer midt i en igangværende turnering, der endda bakkes op af DBU:

“DBUs bestyrelse udnævnte for nogle år siden Futsal til unionens anbefalede indefodboldspil og udskrev samtidig et officielt DM for både U18 og kvindesenior. Sidstnævnte har tillige status som officielt DIF mesterskab og vinderen modtager desuden 25.000 kr. I dansk kvindefodbold er der lang tradition for, at også de bedste spillere i ligaen, herunder landsholdsspillere, deltager i indefodbold – akkurat som f.eks. i Tyskland, hvor der spilles en række eliteturneringer og et officielt mesterskabsstævne for Bundesligaklubberne med stor tilskuer- og mediebevågenhed,” skriver foreningen.

Fortsæt med futsal, hvis I har lyst

Står det til Divisionsforeningen, skal klubber og landsholdsspillere bare  fortsætte med at spille futsal, hvis de har lyst. Som der skrives direkte i brevet, der er udsendt den 23. december:

“Divisionsforeningen skal hermed opfordre til, at de eliteklubber og landsholdsspillere, der har glæde af og prioriterer at spille Futsal og deltage i DBUs turneringer fortsætter med det i indeværende turnering og i fremtiden”.

Læs også: DBU til klubberne: Futsal er ikke for landsholdsspillere