KIES fik bronze i skoleligaen: “Pigerne kan være stolte”

0
1258
Holdet fra Københavns Idrætsefterskole, som mandag hentede bronze i Fredericia.
Holdet fra Københavns Idrætsefterskole, som mandag hentede bronze i Fredericia.
Holdet fra Københavns Idrætsefterskole, som mandag hentede bronze i Fredericia.

De ærgrer sig men de har grund til at være stolte, pigerne fra Københavns Idrætsefterskole (KIES), som mandag tog bronzemedaljerne ved finalestævnet i Skoleligaen, som Dansk Skoleidræt arrangerer for skoler med en fodboldlinje.

Fodboldtræner på KIES, Jens Mikkel Frølunde, synes i hvert fald ikke, at KIES skal hænge med hovederne efter stævnet i Fredericia, hvor semifinalen blev tabt til de senere guldvindere fra Lyngs Idrætsefterskole, mens det blev til en 5-4-sejr i bronzefinalen over ISI fra Ikast:

“Vi havde da håbet, at vi kunne vinde guld. Men vi fik en flot tredjeplads, som pigerne kan være stolte af. DM har været en stor oplevelse for pigerne, det har givet sammenhold og fællesskab. Vi har igennem turneringen spillet flotte kampe med en masse mål og er blevet bedre kamp for kamp,” siger Jens Mikkel Frølunde.

På dagen var Lyngs Idrætsefterskole bare bedre, konstaterer han:

“De har dygtige piger på alle pladser og sætter et godt pres på os i hele kampen, som stresser os. De vinder flere dueller og er skarpere i felterne end os. Vi er bagud 2-0 ved pausen, og har gode muligheder for komme tilbage i kampen i 2. halvleg, men vi scorer desværre ikke på vores chancer. Vi formår aldrig at spille det fodbold, som vi gerne vil og Lyngs vinder fortjent 2-0,” siger KIES-træneren.

“En rigtig god oplevelse”

Efter den intense og fysisk hårde semifinale, som i øvrigt blev forsinket en halv times tid fordi der manglede mål på banerne, fik KIES sundet sig og satte turbo på i starten af bronzefinalen mod ISI.

Holdet førte 5-0 i starten af anden halvleg, men så gik KIES-motoren i stå og pludselig stod der 5-4. Pigerne fra skolen i Valby, som tæller elitefodboldspillere fra U18 DM-holdene i Brøndby og BSF, holdt dog fast og de kunne til sidst juble over et sæt bronzemedaljer, der er kommet i hus efter en turnering, hvor KIES har fået vundet samtlige sine kampe – indtil nederlaget mod Lyngs.

“Skoleligaen har været  en rigtig god oplevelse og en god mulighed for at udvikle sig, da vi spiller med et andet hold end det vi er vant til fra klubben. I kampene op til at DM lavede vi mange mål og spillede fantastisk, det kunne vi desværre ikke overføre til i dag,” sagde en af spillerne, Pernille Larsen, der til daglig spiller i BSF, efter bronzekampen.

Hvorfor går I ikke hele vejen?

“Vi udnytter ikke vores chancer  og forsvaret ikke står så sikkert, som det plejer. Vi laver mange personlige fejl, som Lyngs straffer hårdt. Vi kommer ikke tilbage i kampen efter vi er kommet bagud,” siger hun.

FAKTA

KIES’ målscorere i kampen mod ISI:

1-0 Frederikke Lindhardt 9 min., 2-0 Frederikke Lindhardt 17 min., 3-0 Andrea Trolle 33 min., 4-0 Solveig Knudsen 36 min., 5-0 Solveig Knudsen 38 min.

Læs også: Lyngs Idrætsefterskole tog guldet i skoleligaen

KIES-pigerne med bronzemedaljerne, som blev sikret med en 5-4-sejr over ISI.
KIES-pigerne med bronzemedaljerne, som blev sikret med en 5-4-sejr over ISI.