Nicoline Sørensen: Derfor skifter jeg fra FC Rosengård til Brøndby

0
3285
Nicoline Sørensen skiftede til Brøndby ved årsskiftet.
Nicoline Sørensen skiftede til Brøndby ved årsskiftet.
Nicoline Sørensen skiftede til Brøndby ved årsskiftet.

Hun var på hold med nogle af verdens bedste fodboldspillere og hun har været med til at vinde det svenske mesterskab og til at spille Champions League. Alligevel har det 17-årige danske stortalent Nicoline Sørensen valgt at skifte fra den svenske storklub FC Rosengård til Brøndby IF, der ganske vist fører den danske 3F Liga, men som er en lillesøster, sammenlignet med FC Rosengård.

Ifølge Nicoline Sørensen er der især to årsager til skiftet. Hun ønsker at mere spilletid, og så har hun haft svært ved at få hverdagen med gymnasium i Danmark og fodboldtræning i Malmø til at hænge sammen:

”Jeg har været udtaget til samtlige kampe i Damallsvenskan, pokalturneringen og i Champions League kampe i år, og jeg fået spilletid, men jeg vil naturligvis mere. Når man når et vist niveau er masser af spilletid utroligt vigtigt for ens udvikling. Det er der, det hele skal prøves af, finpudses og forbedres,” siger Nicoline Sørensen.

”I sommers fik vi et meget overraskende trænerskifte. Det medførte en generel omlægning af vores træningstider. Det kan jeg egentligt godt forstå, da alle i FC Rosengård er fuldtids-professionelle og derfor har hele dagen til rådighed, men for mig har det givet problemer, fordi træningerne blev ændret til morgen- og formiddagstræninger. Det har betydet, at jeg i hele efterårssæsonen stort set ikke været i skole og selv har måttet læse alt stof op,” fortsætter fodboldtalentet, der går på Team Danmark-linjen på Falkonergårdens Gymnasium.

”Der har været stor forståelse fra skolen, og lærerne og klassekammeraterne har været behjælpelige,. Så det er egentlig gået fint. Men det har også været rigtig hårdt, og på et tidspunkt spurgte en af mine klassekammerater om jeg stadig gik i klassen,” siger Nicoline Sørensen.

Nicoline Sørensen i nærkamp med Marta da Silva under en træning.
Nicoline Sørensen i nærkamp med Marta da Silva under en træning.

Holdkammerat med Marta

Nicoline skiftede til FC Rosengård som 15-årig og blev hurtigt en del af førsteholdstruppen. Her var hun senest holdkammerat med Marta da Silva, den brasilianske superstjerne, fem gange er kåret til verdens bedste kvindelige fodboldspiller, der skiftede til klubben i sommer:

”Gennem de to sæsoner har jeg prøvet og lært rigtigt meget, som jeg aldrig havde turdet drømme om. Når man spiller og træner med de allerbedste, stilles der altid store krav til alt hvad man foretager sig, det er super fedt og det trives jeg med. Jeg har kunnet lære af de bedste, og fået udviklet mange vigtige facetter i mit spil”.

Kun to muligheder

Ifølge Nicoline Sørensen, der spiller på det danske U19-landshold, var der flere klubber, der meldte sig på banen, da hun overvejede at skifte. Men reelt var der kun to muligheder – at blive FC Rosengård eller at skifte til Brøndby:

”Jeg er utroligt glad for min tid i FC Rosengård. Det har været helt fantastisk, og det er utroligt svært at vælge dette fra. Klubben, ledelsen og spillerne vil altid have en stor plads i mit hjerte, og vi sagde ikke farvel, men på måske gensyn. For ingen kender fremtiden, og jeg er kun 17 år,” siger Nicoline Sørensen – og tilføjer:

”Generelt er jeg meget glad, taknemmelig og ydmyg omkring min situation, jeg føler mig meget privilegeret, selvom der hver dag skal arbejdes stenhårdt.  Men nu ser jeg frem til rigtigt at komme i gang i Brøndby, og jeg vil gøre alt for at opfylde deres, og mine ambitioner”.

Læs også: Dansk stortalent skifter fra svenske mestre til Brøndby IF

Nicoline Sørensen i aktion for FC Rosengård, det tidligere LdB FC Malmø.
Nicoline Sørensen i aktion for FC Rosengård, det tidligere LdB FC Malmø.