DR Sporten: Nu tjekker vi vores dækning af kvindesport

0
1146
DR Sporten dækker stort set aldrig 3F Ligaen, fremgår det af en klage til DR-ledelsen.
DR Sporten dækker stort set aldrig 3F Ligaen, fremgår det af en klage til DR-ledelsen.
DR Sporten dækker stort set aldrig 3F Ligaen, fremgår det af en klage til DR-ledelsen.

En klage over Danmarks Radios manglende dækning af kvindesport, får nu DR-sporten til at lave et servicetjek af sin egen dækning.

Ifølge klagen er der nærmest ingen dækning af kvindefodbold, og det er et af de områder, som DR Sporten nu vil granske. Klageren Kirsten Silberbauer har nemlig påvist, at dr.dk i en seks måneders periode sidste år kun bragte syv artikler om kvindefodbold – ud af i alt 3733 fodboldartikler

Repræsentanter for DR-ledelsen mødes senere på måneden med Kirsten Silberbauer og en repræsentant for Dansk Kvindesamfund. Forud for mødet har FODBOLD FOR PIGER stillet en række spørgsmål til DR Sporten, som journalistisk chef Søren Vestergaard har svaret på:

”Vi sidder lige nu og kigger på opgørelsen. Kirstens undersøgelse er jo lavet på web. Men vi bruger den som anledning til at lave et serviceeftersyn på alle medier. Vi har i perioden haft virkeligt meget fodbold på vores site. Blandt andet med et VM i herrefodbold, men syv historier om kvindefodbold viser os, at vi ikke leder godt nok her,” skriver DR Sportens journalistiske chef Søren Vestergaard til FODBOLD FOR PIGER.

“Måske vælger vi for skarpt ud?”

Om Danmarks Radios generelle kriterier for at bringe nyheder om kvindefodbold, siger Søren Vestergaard.

”For at ting kommer på dr.dk/sporten skal det grundlæggende være en god historie. Vi er et bredt site. Ikke et niche site. Derfor har vi også de senere år været gennem en transformation, hvor vi har skærpet hvad der bliver publiceret, så historierne skal kunne noget mere end på et nichesite. Spørgsmålet er så om vi nu vælger for skarpt ud. Der ser vi på lige nu”.

Kirsten Silberbauer skriver i sin klage, at hun mener, at Danmarks Radio har en særlig forpligtelse til at sikre en mere ligelig dækning af herre-og kvindesport på grund af sin public service-forpligtelse. Til det synspunkt siger Søren Vestergaard:

”Selv om vi er public service vil vi ikke kunne dække alt. Der er mange sportsgrene i Danmark, der gerne vil dækkes og have deres konkurrencer transmitteret. Det kan vi ikke opfylde. Men vi prøver at sikre, at vi udnytter de produkter vi har, til at dække så godt som muligt. På kvindefodboldsiden betyder det, at vi har dækket landsholdet i vores populære radioprogram LIGA”.

DR-journalisterne er professionelle og dækker begge køn

Kirsten Silberbauer efterlyser nogle medarbejdere på DR Sporten, der interesserer sig for kvindesport. Hendes oplevelse er, at der ikke er nogen på DR Sporten, der tager bl.a. kvindefodbold seriøst. Hvad er jeres kommentar til det?

”Vores medarbejdere er professionelle. De dækker begge køn. Vi har lige dækket et flot VM i håndbold for herrer. Til december dækker den samme VM i håndbold for kvinder. Og det satser vi også på bliver flot,” siger Søren Vestergaard.

Hvilke planer har DR fremover i forhold til dækning af kvindefodbold, herunder dækning af sommerens fodbold-VM for kvinder?

“Hvis vi starter med sommeren, så er det en rettighed som TV2 har. Og hvor kampene ligger om natten. Så det er noget vi primært kommer til at nyhedsdække på web. På det generelle plan diskuterer vi løbende vores muligheder. Her handler det om at finde den rette mulighed, som vi også ser vi kan gøre noget godt med. Hvilke overvejelser og tanker vi konkret har her, vil vi dog holde hos os selv lige nu. Vi diskuterer mange rettigheder og muligheder internt. Men aldrig offentligt,” lyder det fra Søren Vestergaard.

Læs også: Næsten ingen fodboldnyheder om kvinder hos Danmarks Radio