Celia Sasic: Holdets skyld at jeg får prisen

0
868

Der var ingen tvivl, da 18 journalister torsdag aften i Monaco skulle afgøre, hvem der var Europas bedste kvindelige fodboldspiller i 2014-2015. 11 af stemmerne gik til den tyske Champions League-topscorer Celia Sasic. Hun vandt dermed ”Best Womens Player in Europe Award”, som er den officielle titel på UEFA-prisen, sikkert foran Amandine Henry fra Olympique Lyonnais (fire stemmer) og holdkammeraten fra FFC Frankfurt, Dzsenifer Marozsán (tre stemmer).

Set med Celia Sasic øjne kunne prisen dog lige så godt være gået til Marozsán eller hele holdet i Frankfurt, for den sags skyld. Sasic gav således holdkammeraterne og klubben hjemme i Frankfurt æren for, at det var hende, der kunne løfte trofæet side om side med Lionel Messi, der vandt den tilsvarende konkurrence på mændenes side foran Luise Suarez og Christiano Ronaldo.

”Mine fantastiske holdkammerater er årsagen til, at jeg står her. Champions League-sejren var en sejr for hele holdet. Vi har været kendetegnet ved god holdånd, at alle har arbejdet hårdt, og at vi har haft fokus hele tiden, også når der var dårlige perioder. Og det ikke kun holdet, der har givet sig 100 procent. Det har alle omkring holdet også gjort,” sagde Celia Sasic på pressekonferencen efter prisuddelingen i Monaco.

Celia Sasic og Lionel Messi på pressekonferencen efter prisuddelingen. Foto: UEFA
Celia Sasic og Lionel Messi på pressekonferencen efter prisuddelingen. Foto: UEFA

FODBOLD FOR PIGERs redaktør Steen Trolle er det danske medlem af juryen i Best Womens Player Award. Han stemte også på Celia Sasic og fik på pressekonferencen lejlighed til at spørge den tyske stjerne, der også blev topscorer ved sommerens VM og i den seneste sæson i tyske Frauenbundesliga, hvad det er på Frankfurt-holdet der gør, at hun har kunnet præsterer så godt.

”Vi har et meget højt niveau på alle positioner på banen, vi kan ændre spillestil afhængig af modstanderen og vi vil gerne dominere kampene. Og så er der en helt særlig hold ånd,” lød Celia Sasic forklaring.

Hun har netop stoppet karrieren i en alder af 27 år, og den beslutning har hun ikke fortrudt, selv om hun nu kan kalde sig Europas bedste og formentlig ville kunne spille flere sæsoner endnu på absolut topplan.

”Jeg stopper for at få tid til andre ting i livet, og det har jeg det rigtig godt med. Men jeg vil altid have en passion for fodbold, som jeg elsker,” sagde Celia Sasic.

Celia Sasic får overrakt Best Womens Player-trofæet af UEFAs præsident Michelle Platini. Foto: UEFA
Celia Sasic får overrakt Best Womens Player-trofæet af UEFAs præsident Michelle Platini. Foto: UEFA
Foto: UEFA
Foto: UEFA
Foto: UEFA
Foto: UEFA
Europas to bedste 2015. Celia Sasic og Lionel Messi. Foto: UEFA
Europas to bedste 2015. Celia Sasic og Lionel Messi. Foto: UEFA