Jysk-fynske klubber går sammen om træningsstævne

0
1053

Hvad gør man, når efterårsturneringen er slut og pigerne gerne vil have kamptræning udendørs? Det har fem klubber i Jylland og på Fyn et bud på.

De arrangerer et udendørsstævne på søndag den 25. oktober i Tjørring ved Herning. Stævnet er U11, U12 og U13 piger, som mødes for at spille en række kampe á 2 x 20 minutter mod hold, der er på deres eget niveau, men som de ikke er vant til at møde.

”Vi synes, der har manglet et tilbud til pigerne om vinteren, ligesom der findes hos drenge. Vi har valgt at starte op, som et non-profit stævne for at drage os nogle erfaringer. De deltagende klubber har ingen udgifter i forbindelse med stævneafvikling og af samme grund mødes holdene for at spille uden hensyntagen til om man bliver nr. 1 eller 4. For der spilles ikke om nogen præmier,” fortæller Jan C Hansen fra ATI Fodbold.

Ud over ATI deltager Aalborg KFUM, Lyseng fodbold, Team Q Odense og Kolding Boldklub. Fælles for de deltagende hold er, at de har gjort en god figur i deres turneringer eller har vundet store stævner rundt omkring i Danmark.

” En af de ting som ligger os på sinde er, at det er for at udvikle pigerne i en periode, hvor tingene normalt ligger stille. Trænerne inddrages bagefter i en evaluering, hvor der kan komme med forslag til udvikling af stævnedelen. Man kan sagtens forestille sig, at næste stævne bliver i Odense eller Aalborg, ligesom det kan være et weekend stævne på en efterskole. Mulighederne er mange. Her er det fantasien som sætter grænserne,” fortæller Jan C. Hansen.