14-årige Linnea på camp i Barcelona: Jeg har lært en masse

0
1235

14-årige Linnea Borbye fra Sundby Boldklubs U15 1-hold havde en efterårsferie ud over det sædvanlige. Hun deltog som eneste pige i en fodboldcamp i Barcelona, hvor også omkring 50 talentfulde danske drengespillere deltog.

”Det var bare mig og en hel masse drenge. Jeg synes, jeg manglede træning og kunne godt tænke mig at opleve noget andet. Jeg blev matchet rigtig godt, og der blev gået til den. Drenge spiller meget hurtigt og er fysiske, så det hele går bare lidt hurtigere end pigefodbold. Jeg skulle virkelig være på for at kunne følge med,” fortæller hun til Tonsser.

Tonnser, som følger og laver statistik over danske ungdomsspillere, har talt med Linnea, fordi hun i foråret blev kåret til U14 Player Of The Season efter 17 mål og ni assist i 16 kampe for Sundbys U14 1-hold.

I denne sæson er Linnea rykket op på U15-holdet, hvor en ankelskade dog har holdt hende ude af mange kampe. Heldigvis gav skaden ingen problemer i Barcelona, hvor Linnea i fire dage blev trænet af ungdomstrænere i den spanske storklub.

Ungdomstrænere fra Barcelona stod for træningen. Foto: FC Barcelona
Ungdomstrænere fra Barcelona stod for træningen. Foto: FC Barcelona

” Jeg var til Barcelona Camp i Danmark i sommerferien, hvor jeg blev spurgt, om jeg ikke kunne tænke mig at prøve campen i Barcelona også,” fortæller Linnea om baggrunden for at hun kom med på campen, som bestod af fire dage med dobbelte træningspas:

”Alt i alt har det været en fantastisk tur, hvor jeg har fået lært en masse og har fået en masse nye venner. Jeg skal helt sikkert også af sted næsten år for at lære mere,” siger Linnéa til Tonsser.

Du kan læse artiklen med Linnea her.

Tegn et klubabonnement på FODBOLD FOR PIGER til 499 kr./år og få fordele. Så støtter I Danmarks eneste nyhedssite om verdens sjoveste pigesport. Skriv til redaktion@fodboldforpiger.dk