Allerød-piger med til at skabe fremtidens pigefodboldklub

0
1823

Seks piger fra Allerød Fodbold Klub (AFK) deltog i sidste weekend i workshoppen “Pigernes stemme”, som skal definere rammerne for den optimale fodboldklub for piger. Projektet er et samarbejde mellem Trygfonden, Københavns Universitet, Eir/Sensational og DBU. Sportschef Lennart Engelhardt fra Allerød Fodbold har sendt dette indlæg om workshoppen:

I weekenden var 6 teenagepiger fra AFK med som deltagere i en DBU workshop som hed ”pigernes stemme” hvor ca. 100 piger deltog.

Her skulle pigerne fra Allerød, Ølstykke, Sundby, Fortuna Hjørring, Team Viborg, Elite Bornholm, FC Nykøbing, FC Nyborg, Ølsted IF og FC Skanderborg blandt andet dele ud af deres erfaringer og gode ideer, som har stor betydning for hvordan DBU kan være en væsentlig medvirkende faktor til, at udvikle dansk pige-kvindefodbold og være med til, at gøre en forskel for dig og dine holdkammerater. Det handlede om alt fra klubben, derhjemme, i skolen, samvær med veninderne eller alt det andet, som pigerne bruger deres tid på.

Én af vores piger sagde nogle fornuftige ting og var i P1 i denne uge, så herligt at se hvordan vi fra AFK pigeafdeling kan bidrage til udvikling og fremmelsen af pige/kvindefodbold generelt.

”Stiletter til fest, pigefodbold er bedst og støvler til kamp, kom så i gang” var én af de mange overskrifter der blev lavet og den rammer da plet.

Derudover var tidligere klima – og energiminister og nuværende prorektor for Københavns Universitet Lykke Friis der og holde et kort foredrag og naturligvis var både hun og hendes hund iført en Bayern München trøje. Lykke Friis kunne blandt andet anføre overfor pigerne, at det ikke er mange år siden, at ingen troede der nogensinde ville komme en kvindelig kansler i Tyskland eller for den sags skyld en kvindelig statsminister i Danmark, men tiderne forandres.

Pointen med dette var, at pigerne ”skal sgu tro på sig selv” og det er helt rigtigt – også i fodbold.

Pigefodbolden er godt på vej til anerkendelse og det har den i den grad fortjent. Kvaliteten og kvantiteten er steget markant de sidste fem – ti år og det bliver ved.

Hvem kan ikke huske, eller snarere ikke huske, at der ikke var ret mange mennesker som interesserede sig for kvindehåndbold i starten af halvfemserne og kvindehåndbolden var faktisk ved at dø en stille død, men så kom der en vis Hr. Ulrik Wilbek.

Hvem ved – mon ikke også turen nu er kommet til kvindefodbolden – det tror vi på i AFK.

Tegn et klubabonnement på FODBOLD FOR PIGER til 499 kr./år og få fordele. Så støtter I Danmarks eneste nyhedssite om verdens sjoveste pigesport. Skriv til redaktion@fodboldforpiger.dk