15-årig skød Team Viborg i kvalifikationsligaen

0
889

Det var den bare 15-årige Signe Hansen Baattrup, som lørdag scorede kampens enlige mål, da Team Viborg slog Stensballe i 1. divisions pulje 2 og dermed sikrede sig en plads i forårets kvalifikationsliga.

Signe kom på banen med 20 minutter igen, og fem minutter før tid lavede U16-landsholdsspilleren et frækt træk og lagde bolden henover Stensballes målmand til 1-0 sejr til Team Viborg.

Dermed blev kampen et godt billede på Team Viborgs efterår i 1. division. Her er der blevet satset ungt, og det med stor succes.

”Vi har haft nogle udfald undervejs. Sådan er det, når man har med unge spillere at gøre. Men helt overordnet er holdet blevet stærkere og stærkere og har virkelig udviklet sig undervejs i sæsonen,” siger cheftræner Keld Østergaard, som til lørdagens kamp stillede med en spiller fra hhv. årgang 95 og 96. Resten af truppen var spillere fra årgang 98, 99 og 2000.

13 point i de sidste fem kampe

Et af efterårets udfald var et nederlag på 0-2 hjemme til det andet tophold i pulje 2, Varde:

”Efter den kamp holdt vi et spillermøde. Her talte vi om at bevare humøret og tro på de ting vi gør. Derefter gik holdet ud og hentede 13 point i fem kampe,” fortæller Keld Østergaard.

Han mener det er fuldt fortjent, at det er Team Viborg og Varde, der nu skal spille med om oprykning til 3F Ligaen:

”Jeg mener, at vi har har de to bedste hold, og de to bedste ungdomsafdelinger. Vi har gang i en masse spændende ting her i Viborg. Vi har et rigtig godt samarbejde mellem U17 DM-holdet, sportschefen og 3F-holdet. Vi har fokus på, hvordan vi udvikler spillerne bedst muligt, og det er derfor vi har kunnet give de unge spillere chancen i 1. division. Vi har den holdning, at hvis de er klar, så skal de også have chancen, for det er sådan de udvikler sig bedst,” siger Keld Østergaard.