EVN på fodboldeventyr i Florida

0
1552

Natten til d. 25. februar drager Efterskolen ved Nyborg (EVN’s) fodboldelever og -lærer mod Kastrup Lufthavn. Fra Kastrup Lufthavn går turen til Florida, hvor eleverne og lærerne vil tilbringe de næste 16 dage. Fodboldlinjen på EVN har siden skoleåret 12/13 rejst til Florida hvert år, efter en elev fra skoleåret inden hjalp med at skabe kontakten – første gang var det med 42 elever, i år er det med 60 elever.

Louise Jensen og Mie Jensen, to af fodboldlinjens 24 piger, fortæller her om turen til Florida og deres forventninger til den:

De første 10 dage bliver vi parvist indkvarteret hos amerikanske værtsfamilier. Det er især spændende, fordi vi på den måde får et helt unikt indblik i den amerikanske kultur og levemåde. Vi får også udviklet vores engelskfærdigheder, og ting som vores høflighed, imødekommenhed, selvstændighed og disciplin bliver sat på prøve.

Den første weekend i Florida tilbringer vi udelukkende med vores værtsfamilie, så der er det op til den enkelte værtsfamilie at bestemme, hvad vi skal. Fra mandag til fredag bliver vi af lærerne afhentet hos vores værtsfamilie mellem klokken syv og otte om morgenen. Efter afhentningen står den på forskellige aktiviteter, hvor vi får mulighed for at opleve Florida og tilbringe en masse tid sammen, inden vi bliver sat af hos vores værtsfamilie igen ved otte-tiden om aftenen.

EVN Florida 2Mandag, onsdag og torsdag skal vi spille fodboldkampe mod Florida Kraz Krush, Orlando City og IMG, hvor vi får mulighed for at spille bold og teste vores fodboldmæssige niveau mod nogle hold, som normalt spiller i de bedste ligaer i Florida. Derudover skal vi en tur til Universal Studios, Wet’n Wild, besøge UCF (University of Central Florida), på kanotur i Wekiva Springs State park og ud se på alligatorer. Og så skal vi selvfølgelig også shoppe!

Fredag d. 4. marts holder EVN en Barbeque for alle værtsfamilierne, hvor os elever nu får muligheden for at servicere og skabe en god aften for dem som tak for deres gæstfrihed og engagement.

Den sidste weekend skal 11 af os fodboldpiger på ID-camp, som er en elitecamp, hvor vi bliver trænet af college-trænere. På den måde får vi mulighed for at vise os frem og eventuelt blive scoutet, samtidig med at vi får en forsmag på, hvordan collegefodbold er, og hvad der bliver forventet af en collegespiller.

Mandag d. 7. marts siger vi farvel til vores værtsfamilie, inden vi drager sydpå til et hotel i Fort Lauderdale. De sidste 4 dage står på fodbold, strand, hygge og shopping, inden turen igen går hjemad mod Danmark.

EVN Florida 1For os bliver det lige så meget en fodboldrejse, som det bliver en oplevelsesrejse. Vores forventninger til det fodboldmæssige niveau er meget høje, og vi ser virkelig frem til at blive udfordret i varmen. Vi føler selv, at vi har et rigtig godt hold, og at vores sammenhold og træningsengagement er virkelig godt. Vi nyder at træne sammen, og vi har virkelig knoklet numsen ud af shortsene i styrketræningsrummet – ikke kun ved den ugentlige fysiske træning men også i vores fritid – for at blive klar til kampene (og stranden) i Florida. Vi har hele skoleåret presset os selv og hinanden til det yderste for at kunne præstere vores bedste, og det forventer vi, at vi kan se, når vi skal spille og træne derover. Vores fysiske træner/fysioterapeut tager også med os til Florida, og træningen med hende bliver en både sjov og hård oplevelse.

Turen bliver også en social oplevelse, hvor vi virkelig kommer tættere på hinanden. De oplevelser og minder vi får sammen, kommer vi aldrig nogensinde til at glemme.

For alle os fodboldelever giver denne tur til Florida os også en unik mulighed for at vise os frem og ”smage” lidt på den amerikanske fodbold(soccer)kultur. Fodbold er en voksende sport i USA både blandt piger og drenge, og det er også en af grundene til, at fodboldlinjen på EVN hvert år rejser til Florida. Amerikanere er også meget engageret og vildt gode at samarbejde med, så vi elever får gode muligheder for at skabe kontakter/relationer i USA – både gennem vores værtsfamilier, men også når vi skal spille kampe, skal på ID-camp og besøge UCF. Det er kontakter, som vi kan bruge til en eventuel (fodbold)fremtid i USA.

Der er ingen tvivl om, at turen til Florida bliver en uforglemmelig rejse for os alle, og vi glæder os virkelig meget!

Skrevet af Louise Jensen og Mie Jensen,  Efterskolen Ved Nyborg

EVN Florida 3 - Kopi

Temaet om efterskoler er lavet i et samarbejde mellem FODBOLD FOR PIGER og de deltagende skoler.