Lykke kombinerer gymnasium og fodbold

0
2166

Lykke Laura Kildgård Thomsen er 20 år, og går i 3.G på Oure Kostgymnasium, hvor hun er tilkoblet Eliteholdet på Oure Fodboldakademi. Her kan du læse om, hvordan det er at gå på Oure Kostgymnasium, samtidig med at man tager en studentereksamen og dyrker fodbold på højt plan

Af Emily Shakeshaft

Jeg mødte Lykke Laura Kildgård Thomsen til en lille tip 4-snak om fodbold, fritid og skole.

Hvorfor valgte du at gå på Oure Kostgymnasium?
“Jeg startede med at gå på Oure Efterskole, fordi jeg elsker at spille fodbold. Det var et fantastisk år, hvor jeg b.la. kom med på landsholdet, trænede med i OB, og begyndte at blive rigtig god til fodbold. Da året så var ved at slutte, kunne jeg godt mærke, at jeg ikke var klar til at give slip på Oure, og jeg manglede stadig en del udvikling og modenhed. Derfor valgte jeg at tage tre år på Oure Kostgymnasium. Jeg ville gerne tage en uddannelse ved siden af mit fodbold”.

Hvad vil det sige at gå på et Kostgymnasium?
“Hvis man ikke ved hvad et Kostgymnasium er, så kan man godt have nogle forestillinger. Men det betyder, at man bor på skolen, sammen med en masse andre unge, samtidig med at man tager en studentereksamen og dyrker sit sport eller performing art. I mit tilfælde, er det fodbold jeg bruger al min tid på ved siden af skolen. Det er dejligt at alting er samlet et sted. Man går i skole, hygger med sine venner og træner fodbold samme sted”.

Hvad har du fået ud af at bo sammen med andre unge?
“På Oure Kostgymnasium har vi det til fælles, at vi hver især har en motivation, og brænder for det vi laver. Vi lærer af hinandens styrker og svagheder, og vi hjælper hinanden med at nå de mål, vi sætter os, så jeg har fået utroligt meget ud af at bo sammen med andre unge. Det er en stor selvudvikling man opnår”.

Hvad er dine drømme inden for fodbold?
“Lige nu spiller vi i Danmarksserien, men vores mål er at rykke op i 1. division her til sommer. Mit personlige mål er at fortsætte med at spille fodbold på højt plan. Så må vi se hvad det rækker til. Jeg har i hvert fald udviklet mig meget på de tre år her på Oure Kostgymnasium, også mentalt.

Et gymnasium  med sammenhæng og ambitioner
Oure Kostgymnasium tilbyder unge en samlet pakke, når de skal vælge gymnasium. Her får de
unge nemlig både en gymnasial uddannelse, et sted at bo, et stærkt, socialt fundament og tid til at dyrke deres passion for sport eller performing art.

Netværk i hele Danmark
Eleverne på Oure Kostgymnasium kommer fra hele Danmark. Den aktive hverdag giver en sund
grobund for vedvarende venskaber. Eleverne får igennem deres gymnasietid knyttet stærke bånd til hinanden, og med huen følger en vennekreds der rækker langt ud over kommunegrænsen.

Læs mere om Oure Kostgymnasium her.

Artiklerne om idrætsefterskoler bringes i et samarbejde mellem FODBOLD FOR PIGER og de deltagende efterskoler.