U18 DM: Fortuna Hjørring bremser Brøndbys guldjagt

0
1569

Søndag eftermiddag bød på flere interessante kampe i U18 DM ligaen. Et af dagens overraskende resultater blev, at Fortuna Hjørring og Brøndby delte point i en yderst målrig affære, der endte 5-5

Af Andrea Signe Trolle

Mens Fortuna Hjørring og Brøndby ligger helt tæt og kæmper om førstepladsen i 3F-ligaen, så er der lidt større forskel mellem de to hold i U18 DM ligaen – i hvert fald ifølge tabellen. Inden dagens opgør lå Brøndby på tredjepladsen, mens Fortuna lå placeret på niendepladsen. Men dagens resultat i opgøret mellem de to hold afspejler ikke den store forskel i tabellen. Det blev nemlig til 5-5 mellem de to hold i kampen, som blev fløjtet i gang kl. 13 søndag eftermiddag.  

Hos Fortuna Hjørring havde især én spiller fundet målnæsen frem til dagens opgør. Emma Strøm Snerle fra Fortuna Hjørring, som tidligere på måneden har fået sin debut på 3F-holdet i klubben stod bag hele tre af holdets mål. Hun fortæller følgende om kampens forløb: 

“Kampen starter rigtig dårligt for vores vedkommende, hvor vi kommer bagud 2-0 efter ikke ret lang tid. Vi får dog kæmpet os ind i spillet og kommer faktisk også foran 3-2. Kampen bølger en del frem og tilbage, men vi får gang i spiller i anden halvleg og scorer også til både 4-3 og 5-3. Vi fører altså med 2 da der er 20 minutter igen og skulle egentlig bare køre den sikkert hjem derfra, men så scorer Brøndby et uheldigt mål til 5-4 og så bliver vi presset det sidste stykke tid. De scorer så igen på frispark og presser os helt i bund. Jeg tror hvis vi havde sagt uafgjort inden kampen havde vi været tilfredse men i og med vi var foran, så var vi ret ærgerlige over det. ”

Men selvom det heller ikke blev til 3 point til Fortuna Hjørring, så er Emma stadig stolt over sit hattrick i søndagens kamp:

“Det var rigtig fedt at score hattrick mod Brøndby. Det er altid fedt at score og så gøre det i en kamp mod Brøndby er altid ekstra fedt. Men jeg ville aldrig kunne gøre det uden mine holdkammerater.”

Med kun tre kampe igen bliver det derfor svært for Brøndby at nå guldmedaljerne i U18 DM, men holdet ligger stadig til at indfri målet om medaljer. For Fortuna Hjørring betyder dagens resultat, at holdet fortsat ligger på niendepladsen ét point foran Team Odense Q, som til gengæld har spillet en kamp mere. Men Fortuna har stadig mål for resten af sæsonen:

“Vores mål for resten af sæsonen, er at bygge på og komme længere op i tabellen og ellers bygge på på holdet, som vi har gjort hele foråret, hvor det er gået langt bedre end i efteråret”, fortæller Emma.

I søndagens andre U18 DM kampe blev det til en 1-4 sejr til BSF over Varde. I Odense delte Team Odense Q og Team Viborg point i et opgør, som endte 2-2. Sidst men ikke mindst vandt Vildbjerg hele 1-7 over Hillerød.