TÆT PÅ: Hårdt arbejde førte Louise Eriksen til landsholdet

0
6888

Louise Eriksen spiller fodbold i KoldingQ. Hun bor i Middelfart og læser økonomi på Syddansk Universitet i Odense. Alligevel er hun netop blevet udtaget til landsholdssamling på A-landsholdet.

 Af Sophie Lysholt

Det hele har handlet om fodbold i Louise Eriksens liv. Både bedsteforældrene, forældrene og hendes storebror spiller og har spillet. Hendes forældre ser alle de kampe, de kan komme til, og de snakker meget fodbold derhjemme.

Louise var da også kun tre år, da hun begyndte til fodbold i Middelfart. Det var tre-mands og det var det, hvor alle børnene løber forvirret rundt efter en kugle. Det fangede Louise på stedet, og hun fortsatte med at spille, først med et drengehold i Middelfart, senere et pigehold og da hun gik i syvende klasse, rykkede hun til KoldingQ. I dag er hun fast kvinde på 3F-ligaholdet, og hun er også for nyligt blevet en del af det danske landshold.

Holdt fast

Mange fodboldspillere, især piger, falder fra efterhånden som de bliver ældre. Nogle vil have mere tid til venner, andre til skolen eller familien. Men sådan har det ikke på noget tidspunkt været for Louise. Heller ikke selvom hun ”kun” blev belønnet med to u16-landskampe tilbage i 2011.

”Jeg har aldrig overvejet at stoppe til fodbold. Selvfølgelig giver man afkald på venner uden for fodbold, og der er også fester og sådan, man ikke kan komme med til, men jeg spørger faktisk aldrig mig selv, om jeg vil det ene eller det andet. Fodbold har altid førsteprioritet i mit liv.”

I marts måned i år fik Louise så for alvor et skulderklap for de mange års hårde arbejde, da hun blev udtaget til A-landsholdet, selvom hun aldrig tidligere rigtig har bidt sig fast på ungdomslandsholdene.

”Det er så mega fedt at være inde omkring landsholdet. Det giver virkelig blod på tanden til at give den endnu mere gas på fodboldbanen og i styrkelokalet.”

Louise Eriksen til A-landsholdssamling

Dedikeret

Men vejen til landsholdet har ikke været let. Det har krævet dedikation og hårdt arbejde, og det gør det stadig. Hun læser økonomi på SDU i Odense, og hun har undervisning hver dag. Hvis hun møder sent, når hun i styrkelokalet inden, men ellers skal det presses ind senere på dagen. Når hun så har været på universitetet, kører hun som regel direkte til træning i Kolding, hvor de træner fire dage om ugen. At der alligevel er blevet tid til at imponere landstræneren, skyldes flere ting.

”Det har krævet, at jeg er dukket op til alle træninger, og at jeg arbejder benhårdt hver gang. Også de dage, hvor jeg er træt eller presset med skolen.”

Louise har spillet i KoldingQ siden hun var u15, og nu er hun efterhånden en af de mere erfarne på 3F-holdet. Det har også haft stor betydning for hendes udtagelse.

”Jeg er blevet en af de mere rutinerede, og jeg tager mere ansvar. Det tror jeg også har været en del af, at jeg er blevet udtaget.”

Mere om Louise:

  • Er født 1. september 1995 (21 år)
  • Har spillet to u16-landskampe i 2011
  • Har endnu ikke fået debut på A-landsholdet
  • Er søster til landsholdsspilleren Christian Eriksen

Louises gode råd:

”Man skal spille fodbold, fordi man synes det er sjovt. Ikke fordi man er tvunget til det.”

Louise med sin bror Christian efter kamp nr. 100 for KoldingQ