Brøndby og Fortuna delte point i den sidste kamp

0
816
Hvad betyder elitefodbold for kvinders knoglesundhed, biologiske aldring mv. Det skal en gruppe forskere nu undersøge. Arkivfoto: Steen Trolle

Brøndby havde allerede vundet både mesterskabstitlen og pokaltitlen, så nu var der bare tilbage at slutte af på en ordentlig måde for begge hold. Det gjorde de ved at dele point og mål i en 2-2 løsning.

Af Sophie Lysholt

Det der skulle have været en sæsonfinale blev i stedet kampen om at runde sæsonen ordentligt af. Det gjorde Brøndby og Fortuna begge, da ingen af holdene forlod banen med et nederlag, men kampen blev langt fra så intens og nervepirrende, som opgøret mellem de to plejer at være. Faktisk blev det en rodet kamp, hvor det skinnede igennem, at begge hold var på vej på sommerferie, forklarer Brøndbys Nicoline Sørensen.

”Man kunne godt mærke, at ingen af holdene havde noget at spille for, så ud fra det synspunkt og den måde kampen udviklede sig, så er vi da også tilfredse nok med 2-2.”

Den tilfredshed kommer blandt andet af, at Fortuna braget sig foran efter fire minutter på mål af Frederikke Thøgersen. Den start var ikke, hvad hjemmeholdet havde regnet med. Sofie Svava svarede dog igen efter 41 minutter med et flot langskud, og Rikke Sevecke bragte de gulblusede foran 2-1 på hovedstød efter 73 minutter. Men med 10 minutter igen lykkedes det Fortuna Hjørring at bringe balance på måltavlen, da Sarah Dyrehauge udlignede og dermed sendte Nordjyderne hjem med æren i behold.

Brøndby går dermed på sommerferie som vinder af ”the double” og med et forspring på fire point ned til Fortuna på andenpladsen, men når holdet møder ind igen til sæsonstart, så bliver det uden flere af profilerne. Både Mie Leth Jans og Katrine Veje er på vej til udlandet, og der er gisninger om, at flere er på vej. Det bekymrer dog ikke Nicoline Sørensen.

”Det får en betydning på den måde, at det er flere af de rutinerede kræfter, men på den anden side bliver der plads til, at nye skal ind og tage ansvar og nye får chancen. Jeg er sikker på, at vi får stablet et rigtig fint hold på benene, når vi bare lige har fundet vores roller hver især.”

Den nye sæson går i gang den 12. august.