Flot sæson af Skovbakken

0
872

Skovbakken har haft en super sæson med fire sejre, en uafgjort og tætte kampe mod både Brøndby og Fortuna. Det kulminerede lørdag, da holdet slog Vejle 3-1 og vandt de eftertragtede bronzemedaljer.

Af Sophie Lysholt

Lørdag formiddag lå bronzemedaljernes skæbne i Skovbakken-spillernes hænder. Med en sejr over Vejle kunne de blive deres, og med et nederlag kunne de blive KoldingQ´s. Det var en nervepirrende fornemmelse inden kampen, fortæller en af Skovbakkens helt store profiler dette forår, Signe Andersen.

”Man kunne godt mærke, at der var en del nervøsitet i kroppen, men samtidig kunne man mærke, at vi alle sammen glædede os helt vildt. Jeg tror heller ikke, der var nogen, der ikke troede på, at vi nok skulle vinde.”

Men måske havde nerverne mere magt end som så, for hjemmeholdet kom bagud efter allerede seks minutter, da Vejles Sara Holmgaard bragte gæsterne på 1-0 med et fantastisk langskud.

”Der gik et sus igennem kroppen, da de scorede, og man tænkte: Shit, hvad gør vi nu, for det var ikke lige planen. Men vi rejste os hurtigt som hold og kæmpede videre,” siger Signe Andersen.

De gulblusede formåede dog at holde hovedet koldt i den stikkende sol, og efter 20 minutter bragte Sofie Obel balance i regnskabet. Efter lidt over en times spil drejede Signe Andersen så bronzepilen mod Skovbakken, og bare to minutter senere satte Kathrine Spanner streg under med hendes scoring til 3-1.

”Det var fantastisk at score. Det var en kæmpe forløsning. Og virkelig dejligt at Kathrine scorede lige efter, så vi næsten var sikre på medaljerne,” forklarer den unge målscorer.

Signe Andersen har scoret fem mål i slutspillets ti kampe, og hun ser tilbage på sæsonen som en af de bedre i hendes karriere.

”Jeg er rigtig tilfreds med sæsonen. Det er gået godt for mig, og jeg har fået scoret en del mål, og så var det bare virkelig stort at få overrakt bronzemedaljerne i lørdags.”

Nu er Skovbakken-epoken slut, fordi de gulblusede fusionerer med Århus-holdet VSK Århus. Det betyder, at klubben efter sommerferien kommer til både at have et hold i 3F-ligaen og i 1. division.