Ny U17-landstræner: Jeg vil arbejde med spillerne som mennesker

0
1993
Kristian Mørch Rasmussen er ny assistenttræner for 3F Ligaholdet. Foto: Brøndby IF

Tidligere U17-landstræner Lene Terp er netop blevet ansat som talentchef i DBU på kvindesiden. Det betyder, at nuværende U19 assistentlandstræner Kristian Mørch indtræder i stillingen som U17-landstræner. Kristian Mørch fortæller til FODBOLD FOR PIGER, at han glæder sig til at kunne præge talentudviklingen med sine egne idéer og tanker.

Af Solveig Valbjørn

Det danske U17-landshold har skiftet ud på trænerposten. Den nye mand i sædet bliver Kristian Mørch, som overtager posten fra august 2017. Tidligere har Kristian Mørch været assistenttræner for U19-pigelandsholdet, men nu skal han stå for styringen for U17-pigerne, hvilket ifølge Kristian Mørch bliver en enormt spændende proces:

“Jeg glæder mig meget til at komme i gang og til at bruge de erfaringer og de observationer, som jeg har gjort mig fra arbejdet med både pige- og drengelandsholdene. Jeg har nu i nogle år blandt andet arbejdet som assistent, og jeg ser frem til at få et større ledelsesansvar, samt til at kunne præge talentudviklingen med mine egne idéer og tanker,” fortæller han.

Når Kristian Mørch møder ind til sin første samling som cheftræner på U17-landsholdet, er han ikke i tvivl om, hvor hans fokus skal ligge, så han kan forberede spillerne på de senere landshold:

“Mit fokus er på at videreføre det allerede gode arbejde, samt at styrke sammenhængskraften mellem de enkelte u-hold. Min vigtigste opgave er at være med til at levere dygtige spillere til de ældre landshold. Jeg går derudover meget op i, at holdet er udgangspunktet for den enkeltes mulighed for at kunne præstere. Derfor ønsker jeg at arbejde med pigerne som mennesker og ikke blot som spillere.”

Lene Terp i ny stilling hos DBU

Kristian Mørch overtager som nævnt trænerposten fra den erfarne træner Lene Terp, som i stedet bliver ansat som talentchef på kvindesiden. Det er første gang, at man fra DBU’s side har valgt at ansætte en talentchef specifikt på kvindesiden, men det er et led i at opnå målet om endnu flere kvalificerede landsholdsspillere i fremtiden. Lene Terp ser frem til de nye udfordringer, hvilket hun citeres for i en artikel på DBU’s hjemmeside:

”Jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet. Kvinde- og pigefodbold er på verdensplan i rivende udvikling. Vi er langt henad vejen rigtig godt med i Danmark, men vi har også stadig et stort potentiale, som jeg glæder mig til at være med til at udvikle i samarbejde med trænere, spillere og klubber,” siger Lene Terp til DBU.

Læs mere om ansættelsen af Lene Terp som talentchef i DBU her.