15-årige Sofie til træning i Manchester City: Jeg vil være verdens bedste

0
2056

Sofie Bredgaard er kun femten år, men hun har allerede høje ambitioner – hun vil være verdens bedste kvindelige fodboldspiller – og indtil videre går det meget godt. Hun har nemlig været til træning hos Manchester City.

Af Solveig Valbjørn

15-årige Sofie Bredgaard spiller til dagligt U18 DM i Københavner-klubben B93, men for et par uger siden måtte holdet undvære hende til træningerne. Hun brugte nemlig tre dage i England, hvor hun var inviteret til træning hos Manchester Citys U16-pigehold – og det var en kæmpe oplevelse for det unge talent:

“Det var selvfølgelig en meget stor oplevelse, som mange drømmer om og kun de færreste kommer til at opleve. Faciliteterne derover var utrolig imponerede, og lidt noget andet end jeg er vant til herhjemme i Danmark. Det var fedt at få et indblik i hverdagen i så stor en klub, og mærke hvor professionelt kvinde/pigefodbolden er derovre.”

Oveni prøvetræningerne i Manchester City, har Sofie fået sig en god start på sæsonen. Hun topper topscorerlisten i U18 DM Ligaen, med hele seks mål på fire kampe. Derudover er hun en del af det danske U17 Landshold, og har netop deltaget i de vigtige EM-kvalifikationskampe mod Wales Kasakhstan og Frankrig. Og Sofie er da heller ikke i tvivl om, at hun vil nå langt med fodbolden:


“Mine ambitioner med min fodbold er at blive verdens bedste. Jeg ved at der skal meget til og at jeg vil møde meget modgang, men hvis jeg ikke stræber efter det, så er det i hvert fald helt sikkert at jeg ikke bliver det. Derudover er en af mine ambitioner også at komme til udlandet og spille i fremtiden,” lyder det fra Sofie.