Kristian Mørch til podcasten Tårekanalen: Fællesskab er vigtigt

0
1842
Kristian Mørch Rasmussen bliver ny assistent med ansvar for analyse på A-landsholdet. Foto: DBU

FODBOLD FOR PIGER ANBEFALER: Investér en time af din fritid på at høre episode 33 i podcasten Tårekanalen, hvor U17-landstræner Kristian Mørch Rasmussen fortæller om alt det, der rører ham ved holdsport.

Af Solveig Valbjørn og Andrea Signe Trolle 

Fællesskabet er vigtigt. Det mener U17-landstræner i pigefodbold Kristian Mørch Rasmussen, der har været i med i et afsnit af podcasten Tårekanalen, som er en podcast om det, der rører mennesker til tårer. Afsnit 33, som har titlen “Fællesskab i holdsport”, er med Kristian Mørch Rasmussen, der gæster værten Rikke Collin.

Et af de helt store emner i afsnittet af en times varighed er, hvordan Kristian oplever det som værende helt specielt at have et fælles mål sammen og være sammen om noget, der er større end sig selv:

“Jeg kan godt blive rørt af at læse en bog eller se en film, men det der rører mig mest er, er at gøre eller opnå noget sammen. Det fællesskab, som man har i fodbold, er svært at få steder i samfundet. For eksempel er skolesystemet bygget op omkring den enkeltes præstation, og det er bare ikke interessant for mig i det større perspektiv,” siger Kristian Mørch.

Kristian Mørch fortæller om, at han altid har haft et helt specielt forhold til holdsport, fordi man fælles om succeserne og kan fejre og glæde sig over dem i fællesskab med andre i mange år. I den forbindelse referer han til en individuel rejse til New Zealand, hvor det gik op for ham, at det er noget helt specielt at være fælles om tingene – og det bringer han videre til landsholdsspillerne:

“Det gav aldrig nok mening for mig at have store oplevelser i livet alene. Som teenager tog jeg til New Zealand alene og kom hjem med en tom fornemmelse, hvor folk gerne ville høre om mine oplevelser, men derefter faldt interessen. Der fandt jeg ud af, at jeg skal opleve ting sammen med andre for, at det giver mening for mig. Det forsøger jeg at bringe videre i mit job som landstræner, fordi ud over at vinde fodboldkampe, så er det for mig personligt også lige så vigtigt, at spillerne oplever fællesskabet,” fortæller Kristian Mørch.

Kvindelandsholdet er blevet et brand

Udover fællesskabet i holdsport, dykker Rikke Collin og Kristian Mørch Rasmussen også ned i ligestilling og kvindefodboldens udvikling siden EM-sølvmedaljen i sommer, som U17-landstræneren også kommenterer på:

“Kvindelandsholdet er i sig selv blevet et brand. Hvis man siger Kvindelandsholdet nu, så vil de fleste tænke på fodbold, og det ville man ikke førhen. Og så kan jeg også helt personligt mærke, at det er noget folk har lyst til at tale om,” siger Kristian Mørch.

Og netop EM fyldte rigtig meget af U17-landstrænerens sommer i 2017. Det blev til hele to ture til Holland for at støtte landsholdet – så der er ingen tvivl om, at den danske U17-landstræner er passioneret  omkring sit fag:

“Det var enormt spændende at følge landsholdet. Jeg havde investeret en uge af min sommerferie til EM, hvor jeg så en kamp om dagen. Men så gik det så godt for Danmark, at jeg var nødt til at tage derned igen, så jeg kunne se finalen,” siger Kristian Mørch.

Afsnittet kan findes ved at klikke HER.