Det norske stortalent Andrea Norheim tror på medaljer til U19 EM

0
2108

Det norske U19-landshold fører gruppe A ved EM-slutrunden efter holdet har fået to sejre i de første to kampe. Det kan midtbaneprofilen Andrea Norheim tage sin del af æren for. Hun har været en vigtig brik på midtbanen og stod også bag Norges to mål i holdets 0-2 sejr over Spanien. Det norske stortalent har taget en snak med FODBOLD FOR PIGER – læs med her:

Af Andrea Signe Trolle

Hun er 19 år gammel og fra Norge, men Andrea Norheim er allerede ved at skabe en fodboldkarriere i svensk fodbold. Hun spiller for klubben Piteå, der ligger i front Damallsvenskan efter de første 11 kampe i turneringen – og så repræsenterer hun sit hjemland ved U19 EM-slutrunden, hvor hun allerede gjort en fremragende figur efter de første to gruppekampe.

Med seks point efter to kampe fører Norge gruppe A. Her har Norge hevet en 0-2 sejr over Spanien hjem, og senere en 1-0 sejr over Frankrig. Især i første kamp fik Andrea Norheim en afgørende rolle, hvor hun stod bag begge af Norges mål i 0-2 sejren – og det var en ubeskriveligt, fortæller Andrea:

”Det er altid en ære at repræsentere sit hjemland og når det så er ved Europamesterskaberne er det endnu større. I de første to kampe har vi gjort det rigtig godt som hold, hvor vi har lagt en stor indsats og arbejdsmoral og udnyttet vores chancer. Jeg er også selv lykkedes, fordi jeg har haft mit fokus de rette steder, for eksempel min positionering på banen og mit defensive arbejde og det har givet resultater. Det er selvfølgelig altid fedt at score, men at score til EM med landsholdet var ubeskriveligt,” fortæller Andrea Norheim.

Mål om medaljer

Med to sejre i hus kan det norske landshold med god vilje tillade sig at sætte ambitionsniveauet højt. Der er derfor håb om medaljer i den norske lejr og Andrea Norheim tror også på, at medaljechancerne er gode:

”Vores mål for turneringen har hele tiden været medaljer, men først og fremmest fokuserer vi på at præstere til hver kamp og tager en kamp ad gangen. Derfor ligger fokus lige nu på, at vi skal præstere mod Schweiz i den sidste gruppekamp, og derefter er målet selvfølgelig at vinde semifinalen og kvalificerer vi os til finalen, så går vi i hvert fald heller ikke på banen for at tabe,” siger Andrea Norheim.

Afhængig af udfaldet af kampen mellem Danmark og Holland tirsdag aften, så er der også risiko for, at Norge render ind i Danmark i semifinalen, hvis Danmark kvalificerer sig. Og ifølge Andrea Norheim, så er det danske landshold også en stærk modstander:

”Vi ser Danmark, som et rigtig godt hold, men alle holdene i turneringen er stærke. Det er derfor også svært at vurdere, hvilket hold, der er det stærkeste i turneringen. Alle hold er dygtige og har forskellige færdigheder,” afslutter Andrea Norheim.

Norge spiller sin sidste gruppekamp tirsdag klokken 18.15 mod Schweiz, men er allerede nu sikre på en semifinaleplads.