Pernille Harder nomineret til Ballon d’Or

0
2390

For første gang uddeles den prestigefyldte franske Ballon d’Or-pris også til kvinder. Pernille Harder er en af 15 nominerede

Pernille Harder kan blive den første kvinde, der vinder det franske fodboldmagasin France Footballs prestigefyldte pris Ballon d’Or. Prisen er hidtil kun blevet uddelt til mænd, men fra denne sæson er der også en Ballon d’Or-pris til kvinder, og Pernille Harder er en af 15 spillere, der er nomineret.

Den danske landsholdsanfører vandt i august prisen som UEFA Womens Best Player 2017 og hun var også blandt de nominerede til The Best FIFA Women’s Player 2018. En pris, der dog endte med at gå til den brasilianske stjerne Marta da Silva.

Pernille Harder vandt i sidste sæson både det tyske mesterskab og den tyske pokaltitel med Wolfsburg, og hun blev den tyske ligas topscorer. Desuden spillede Harder og Wolfsburg sig frem til finalen i kvindernes Champions League, hvor Harder scorede i finalen, men hvor franske Lyon vandt 3-1.

Ballon d’Or uddeles den 3. december i Paris.

FAKTA: DE ER NOMINERET

Pernille Harder, Danmark/Wolfsburg
Lucy Bronze, England/Lyon
Ada Hegerberg, Norge/Lyon
Amandine Henry, Frankrig/Lyon
Lindsay Horan, USA/Portland
Sam Kerr, Australien/Chicago
Fran Kirby, England/Chelsea
Saki Kumagai, Japan/Lyon
Dzsenifer Marozsán, Tyskland/Lyon.​​​​​​
Amel Majri, Frankrig/Lyon
Marta, Brasilien/Orlando​​​​​​
Lieke Martens, Holland/Barcelona
Megan Rapinoe, USA/Seattle
Wendie Renard, Frankrig/Lyon
Christine Sinclair, Canada/Portland