Verdens bedste vil ikke med til VM

0
979
Ada Hegerberg da hun i 2016 fik overrakt prisen UEFA Womens Best Player 2016 i Monaco. Foto: Harold Cunningham - UEFA/UEFA via Getty Images)

Ballon d’Or-vinderen Ada Hegerberg afviser at stille op for det norske landshold

Da Norge onsdag aften slog det danske kvindelandshold med 2-1 ved Algarve Cup, var det uden den norske Ballon d’Or-vinder Ada Hegerberg på holdet. Hegerberg, der spiller for de franske champions league-vindere Lyon, har siden 2017 sagt nej til at stille op for landsholdet, og verdens bedste, som hun kan kalde sig på grund af Ballon d’Or-prisen, har ingen planer om at vende tilbage. Derfor er hun heller ikke med, når Norge til sommer skal spille VM-slutrunde i Frankrig. Ada Hegerbergs begrundelse er, at kvindefodbolden ikke bliver behandlet med respekt nok i Norge.

”Det handler om at agere og om professionalitet. Klare pointer, som jeg været tydelig omkring overfor holdet. Jeg ved, hvad jeg vil, og jeg kender mine værdier”.

Sådan forklarede hun ifølge Ekstra Bladet sit landsholdsnej til CNN, da hun i december modtog Ballon d’Or-prisen.

Den norske landstræner Martin Sjögren ærgrer sig selvsagt over, at han ikke råder over superstjernen.

”Hun er en kæmpe profil, og Ada vil selvfølgelig være en kæmpe forstærkning til truppen, hvis hun nu får lyst. Men jeg tænker ikke så meget over det. Vi bliver nødt til at fokusere på de spillere, der rent faktisk har lyst til af spille for holdet,” siger Martin Sjögren til BBC, ifølge Ekstra Bladet.