Skuffelse i VSK Aarhus over U18 DM-afslag

0
1831
VSK Aarhus

VSK Aarhus mener selv, at klubbens talentudviklingsmiljø berettiger til elitefodbold. ”Det er vores overbevisning, at det der leveres, er kvalitet,” siger VSKs kvindeformand

Skuffelse blander sig med en vi-skal-nok-vise dem følelse hos VSK Aarhus, efter at klubben tirsdag fik afslag på sin ansøgning om at få licens til næste sæsons U18 DM liga.

VSK Aarhus vil nu tage et møde med DBUs Kvindeeliteudvalg, hvor klubben kan få uddybet beslutningen. Efter det møde vil VSK Aarhus afgøre, om beslutningen skal ankes.

Men anke eller ej: VSK Aarhus mener selv, at klubben har et trænings- og talentudviklingsmiljø, som berettiger til ungdomsfodbold på øverste hylde.

”Det er vores overbevisning, at det der leveres, er kvalitet, og vi udvikler os hele tiden. Derfor får klubben en fælles opgave i, at VedSamletKraft komme stærkere ud efter denne beslutning. Vi skal tænke i de gode løsninger for hvordan vi kan sikre den fortsatte motivation hos trænere, spillere og forældre til at bakke op om det miljø, der lige nu performer på et højt plan, når langsigtet talentudviklingsmiljø er referencerammen,” siger VSK Aarhus kvindeformand Marie Greve i en pressemeddelelse.

Vil fortsætte med at optimere

Hun bebuder, at klubben vil fortsætte sit nuværende arbejde:

”Det sidste år har vist, at vi ikke nødvendigvis skal være en del af U18DM for at lave dygtige og mange fodboldspillere. En kendsgerning, som oven på skuffelsen, vil betyde, at VSK Aarhus bare fortsætter – fortsætter med at udvikle vores miljø og vores spillere. Vi har vist gennem de sidste år, at vi på trods at manglende deltagelse i U18DM, formår at fostre spillere til et Kvindeliga hold i top-3 og til seniorfodbold, hvor vi parallelt er blevet styrket, og det skal vi holde fast i. Så kan det kun ærgre os, at sammenhængen mellem ungdoms- og seniorfodbold ikke vægtes højere i dansk kvinde-elitefodbold.”

Afslaget, som netop begrundes med, at VSK Aarhus ikke har det fornødne talentudviklingsmiljø, giver dog klubbens ledelse en anledning til at overveje, om der skal justeres på noget:

”Vi er allerede en del af dansk talent- og elitefodbold, det kan vi se når vi ser hvem der har repræsenteret landsholdene, over de sidste år. Det skal ikke alene være en licens, som afgør hvorvidt vi er en del af dette eller ej – det vil vi fortsat være og vi arbejder dermed ufortrødent videre på at optimere vores miljø for vores pigespillere.” siger Marie Greve.

Foruden VSK Aarhus har Næsby – Dalum og BSF fået afslag på sin ansøgning. BSF, der har haft DM-licens i 11 år, har allerede besluttet, at afslaget vil blive anket. 13 klubber har fået licens, hvilket er én mindre end i denne sæson.

Læs også: BSF mister licens til U18 DM