MIT EFTERSKOLELIV: Cecilie Uhrskov Gjerum Nielsen, Brøndby Idrætsefterskole

0
3101

Overvejer du at tage på idrætsefterskole? I serien MIT EFTERSKOLELIV fortæller fodboldspillere fra en række af landets bedste idrætsefterskoler om efterskoleliv, fodboldtræning og valg af skole. I dag Cecilie Uhrskov Gjerum Nielsen, Brøndby Idrætsefterskole

Navn: Cecilie Uhrskov Gjerum Nielsen

Alder: 17 år

Hjemby: Vinge/Slangerup

Efterskole: Brøndby Idrætsefterskole

Klub / række: B93 Liga

Position på banen: 8’er eller 6’er

Derfor valgte jeg at tage på efterskole:

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne ville opleve det fælleskab en efterskole giver. Derudover ville jeg gerne bruge et år på at kunne fokusere på fodbolden. De forventninger jeg havde sat inden året, har det helt klart levet op til. Et år på efterskole er virkelig ikke noget, som jeg ville havde været foruden.

Et år på efterskole er virkelig ikke noget, som jeg ville havde været foruden.

Derfor blev det Brøndby Idrætsefterskole:

Jeg valgte Brøndby Idrætsefterskole fordi det her var muligt at kombinere efterskole med klub. Jeg valgte også Brøndby Idrætsefterskole, fordi jeg havde hørt meget godt om skolen og trænerne. Her ud over synes jeg også, at efterskolen har en fed placering – tæt på skov, strand, mine forældre/venner og København.

Det bedste ved at være på efterskole:

Det bedste ved at være på efterskole er for mig fællesskabet, og at jeg hele tiden er sammen med mine venner. Oven i det har jeg  gode muligheder for at kunne udvikle min sport. På Brøndby Idrætsefterskole har jeg det hele på et sted: skole, venner, sport og mit ”hjem”.

Nævn en stor oplevelse fra dit år på efterskolen:

Den fedeste oplevelse på efterskolen, er uden tvivl vores linjetur til Malaga, hvor vi virkelig kom tæt på hinanden og blev rystet sammen som et hold. Vi var virkelig et helt andet hold, da vi kom hjem, fordi linjeturen bare havde rykket os alle så meget tættere sammen. Det var virkelig en mega fed tur der rummede en masse træning, kamp, trekkingtur og fællesskab.

Cecilie valgte Brøndby Idrætsefterskole, fordi hun havde hørt godt om skolen og trænerne, og fordi det er tæt på skov, strand, forældre/venner og København.

Hvordan bor I – og hvordan går det?

Vi bor på to tomandsværelser, hvilket er virkeligt hyggeligt, fordi man kommer tæt ind på hinanden. Vi bor  blandet piger og drenge på gangene, hvilket er fedt, da vi bliver mixet godt sammen. Den måde vi bor på, fungerer rigtigt godt.

Hvordan kombinerer du klubfodbold og efterskole?

Imens jeg er på efterskole, træner jeg stadig i min klub. Jeg træner om aftenen fire gange om ugen i klubben. Det er rigtig fedt, at det er muligt. Man skal være god til at prioritere sin tid, men det kan nemt hænge sammen og lade sig gøre. Det fungerer virkelig godt for mig!

Fodboldtræningen på efterskolen – hvad har den givet dig?

Fodboldtræningen på Brøndby Idrætsefterskole har givet mig en hel masse både fodboldmæssigt og mentalt. Fodboldtræningerne på efterskolen har været med til at udvikle mine individuelle og tekniske færdigheder, hvilket har været virkelig fedt. Samtidig har fodboldtræningen på efterskolen også været der, hvor vi har kunnet få et smil på læben og ”bare” spille fodbold med stort fokus på individuel udvikling. Vi har også en gang imellem trænet med hos drengene, hvor vi er blevet presset fysisk men også på tempoet, hvilket har givet meget.

“Fodboldtræningen på Brøndby Idrætsefterskole har givet mig en hel masse både fodboldmæssigt og mentalt”.

Din plan efter efterskolen:

Efter efterskolen skal jeg starte på gymnasiet, og fortsat spille i min nuværende klub.

Hvad vil du sige til andre fodboldspillere, der overvejer at tage på efterskole?

Jeg vil sige man helt klart skal gøre det og bare springe ud i det, da er en helt vildt fed oplevelse. Man kommer virkelig rigtig tæt som et hold. Man udvikler sig virkelig helt vildt både fysisk og mentalt. Efterskole er helt klart noget der kan anbefales.