Dalum/Næsby satser på fællesskab, futsal og fede oplevelser

0
1737
Dalum/Næsbys U18-hold.

Dalum/Næsby fik ikke licens til U18 DM. I stedet vil det fynske klubsamarbejde nu satse på flere testkampe og elitestævner og på futsal

Dalum/Næsby har ikke sat sig hen i et hjørne for at surmule over, at de ikke fik licens til næste sæsons U18 DM-liga. Det nye pigeklubsamarbejde i Odense går i stedet i offensiven og satser nu på at skabe nye oplevelser og fodboldudfordringer for deres U16 og U18-hold, hvis bedste spillere ellers kunne blive fristet til søge over i en af de klubber, der har DM-licens.

”Det er ingen hemmelig, at vores sportslige første prioritet var at spille i U18DM-rækken og at vi ville være gået ind i den kommende sæson med en styrket U18-trup, men sådan skulle det ikke være,” siger Trine Roesdahl fra Dalum/Næsby i en pressemeddelelse – og hun fortsætter:

”I stedet må vi udvikle et for pigerne spændende tilbud, som ud over fodbolden, kan give nogle sjove og lærerige oplevelser. Bl.a. vil vi udnytte det mere fleksible kampprogram der er i U16 og U18-Liga1, til at arrangere en række testkampe mod spændende modstandere i ind- og udland, samt deltage i udvalgte internationale elitestævner”.

Glæde ved fodboldspillet og fællesskabet

Hun beskriver pigerne i Dalum/Næsby som meget socialt anlagte. Når klubben laver rundspørger blandt pigerne, er nogle af de faste svar at de vil have flere sociale arrangementer, flere ture og at pigerne sætter stor pris på det sammenhold der er i klubben.

”Selvom det sociale og fællesskabet er i fokus skal man ikke tage fejl af, at vi har med seriøse og talentfulde fodboldpiger at gøre. Elitespillere, der træner 3-4 gange om ugen plus styrke- og løbetræning og for nogens vedkommende også to ugentlig morgentræninger. Det er spillere der er eller har været på DBU-talent hold og ungdomslandshold. Pigerne brænder for deres fodbold, men for at gnisten ikke brænder ud i 15-18 års alderen oplever vi, at der skal andet til end blot mere og hårdere træning og øget pres på både tid og præstation,” siger Trine Roesdahl.

Pigerne brænder for deres fodbold, men for at gnisten ikke brænder ud i 15-18 års alderen oplever vi, at der skal andet til end blot mere og hårdere træning og øget pres på både tid og præstation”

Trine Roesdahl, Dalum/Næsby

Satser på futsal

Blandt de nye tiltag bliver en satsning på futsal:

”I forhold til traditionel indendørsfoldbold, er Futsal langt mere flydende og dynamisk, hvilket stiller større krav til spillerne både mentalt, fysisk og teknisk. Vi tror derfor på, at vi kan udvikle bedre fodboldspillere ved, at de bliver mere komfortable med at bevæge sig og spille i små rum,” siger Mikkel Bo Mikkelsen, som bliver ansvarlig for futsaldelen i Dalum/Næsby.   

Sammen med Trine Roesdahl understreger Mikkel Bo Mikkelsen, at Dalum/Næsby fortsat har fokus på at være en god klub for alle fodboldpiger:

”Uanset om man spiller fodbold for at hygge sig med sine veninder eller for at komme på landsholdet, så mener vi at det skal være sjovt at spille fodbold. Da fodbold også er en holdsport, så er fællesskabet bare rigtig vigtig for, at man fungerer godt på banen – ingen kan vinde en fodboldkamp alene,” siger de.