U17-landsholdets Kathrine Møller Kühl efter nederlag: Gode muligheder for revanche

0
2040
Foto: DBU

I denne uge er det danske U17-landshold rejst til Holland. Kathrine Møller Kühl er en af holdets faste profiler, og der bliver brug for hende igen, når Danmark spiller deres anden venskabskamp mod Holland fredag kl. 11:00.

Af Sophie Dyrekær Gudsøe.

I onsdags spillede U17-landsholdet deres første venskabskamp mod Holland, og efter en noget tåget affære og på trods af, at Danmark spillede en flot defensiv kamp, vandt Holland 2-1. Efter en målfri første halvleg, kom begge hold først på tavlen efter pausen, hvor hollandske Emmeke Henschen sender Holland foran 1-0. Danmark udligner med flot scoring fra Kolding Q’s Ajla Julardzija. Desværre formår Holland at spille bolden forbi den danske defensiv, og med mål fra Maxime Snellenberg, slutter kampen 2-1 til Holland.

Det danske U17-landshold får dog mulighed for at få revanche på fredag, hvor de skal spille deres sidste venskabskamp mod Holland. I den forbindelse har Fodbold for Piger taget en snak med holdets anfører, Kathrine Møller Kühl, som er blevet en fast del af det danske U17-landshold, da hun også spillede med det tidligere U17 hold i foråret.

”Vi spillede en god kamp mod Holland og havde nogle fine sekvenser, hvor det vi havde aftalt forinden, kom til udtryk. Det er ærgerligt, at vi taber kampen, da vi til tider var det mest dominerende hold. Det giver os til gengæld gode muligheder for at få revanche på fredag” siger den danske landsholdsspiller, Katrine Møller Kühl.

Den danske startopstilling til onsdagens kamp mod Holland.

Stor oplevelse at spille på U17-landsholdet

Til daglig spiller Møller for FC Nordsjælland, men i denne uge har hun iført sig den danske landsholdsdragt og tilmed rollen som holdets anfører, hvilket er en stor oplevelse for det unge talent.

”Det er en kæmpe oplevelse, som man godt kan være stolt af. Vi har et godt sammenhold på holdet, hvilket også gør det til en endnu bedre oplevelse, da man kan dele det med hinanden,” fortæller Kathrine Møller Kühl.

Da holdet ikke skal spille kamp hver dag, er der også tid til at være sammen og hygge sig med hinanden.

”Når vi ikke spiller kampe, har vi meget fritid. Den bruger vi blandt andet på at spille brætspil, snakke, lave lektier og være til fys. Derudover har vi nogle taktikmøder og fælles aktiviteter i løbet af dagen,” forklarer Kathrine Møller Kühl.

Kampene mod Holland har resultatmæssigt ikke nogen betydning. De skal i stedet give holdet nogle erfaringer, som de kan tage med sig videre til forårets eliteround, som kan ende med at sende det danske U17-landshold det sidste stykke videre mod U17 EM.

Danmarks sidste venskabskamp mod Holland spilles fredag den 6. december kl. 11:00 i den hollandske by Zaltbommel.