U17-landstræner efter venskabskampe: Schweiz var organiseret og dygtige på omstillinger

0
2273
Den danske start 11'er til lørdagens kamp mod Schweiz. Foto: DBU

I denne uge rejste det danske U17-landshold på træningstur til Spanien, hvor der ventede to venskabskampe mod Schweiz. Begge kampe endte med dansk nederlag, men landstræner Kristian Mørch Rasmussen er optimistisk for fremtiden.

Af Sophie Dyrekær Gudsøe.

Lørdag eftermiddag spillede det danske U17-landshold deres anden venskabskamp mod Schweiz på træningsturen i Spanien. 17 minutter inde i kampen kom Schweiz foran 1-0 med mål fra Ella Touon, som blev slutresultatet i 1. halvleg. Efter pausen lykkes det danske Malou Rylov at sende bolden i nettet med et drømmeskud udenfor feltet og op i det lange hjørne, uden chance for keeperen. Der gik dog ikke længe før Schweiz igen kom foran, og lørdagens venskabskamp sluttede 1-4 til Schweiz. Det var anden gang på tre dage, at det danske U17-landshold tabte til schweizerne.

”Vi fik mødt en god modstander, der var kompakt organiseret og dygtige på omstillinger, hvor især to af deres offensive spillere var svære for os at håndtere. Dertil har vi haft 20 spillere i spil, samt givet dem en masse input via træning, samtaler og videosessioner,” fortæller u17-landstræner Kristian Mørch Rasmussen efter de to venskabskampe.

Han fortsætter:

”Holdet har ikke præsteret til deres fulde potentiale, men de har i rigtig store dele af begge kampe ydet alt det, som de kunne. Spillerne tager vores instruktioner flot til sig, og udfører dem, så godt de kan”.

Lørdagens startopstilling. Foto: DBU

Dedikerede indsats og gode menneskelige kvaliteter

Landstræneren erkender også, at det for flere af pigerne er niveauer over, hvad de er vant til at møde, hvilket stiller høje krav om hurtig omstilling:

”For flere af spillerne er det niveauer over, hvad de normalt møder, og derfor kan det være svært at omstille sig hurtigt nok. Derfor må vi også erkende, at vi pt. ikke har 20 spillere i årgang 03, som kan matche det niveau vi har mødt her, uagtet deres dedikerede indsats og gode menneskelige kvaliteter,” siger landstræneren.

Til marts venter Elite Round for U17-landsholdet, hvor det gælder en plads ved forårets U17-EM. Kristian Mørch Rasmussen ser frem mod holdets kommende præstationer:

”Jeg har ingen resultatsmæssige forventninger for Elite Round, men forventer en indsats på samme niveau som her, men også med bedre præstationer til følge,” lyder det afslutningsvist fra Kristian Mørch Rasmussen.