“Jeg har virkelig savnet at føle mig som efterskoleelev igen”

0
1661
Freja Højvang Groth, Laura Baggesgaard Valbjørn og Cathrine Harboe Christensen er i gang igen på BGI akademiet.

VOXPOP | Hvordan er det at være tilbage, hvad har du glædet dig mest til og hvordan har du holdt fodboldformen ved lige? Mød Freja, Laura og Cathrine fra BGI akademiet, som her fortæller om at være tilbage på efterskolen igen efter coronanedlukningen:

Cathrine Harboe Christensen.

Cathrine Harboe Christensen

Hvordan er det at være tilbage på BGI?
Det er super fedt at være tilbage på BGI og endelig kunne få lov at spille fodbold og være sammen med sine venner igen. Men det er klart, at man lige skal vænne sig til efterskolelivet igen efter hjemsendelsen, hvor man havde fundet sine egne rytmer.

Hvordan var det at være hjemsendt?
De første 2-3 uger af hjemsendelsen var egentlig fine, selvfølgelig var det træls ikke at kunne være på efterskolen, men jeg havde troen på, at vi snart ville komme tilbage igen. Men efter Mette Frederiksen forlængede nedlukningen 2. gang kunne jeg godt se, at vi nok ikke ville komme tilbage på efterskolen lige foreløbig. Så det jeg brugte meget af min tid på, og brugte til at holde humøret oppe, var at gå ture og være sammen med mine veninder. Derudover har jeg også været en del i sommerhus med min familie, hvilket har været et rigtigt dejligt afbræk i ellers lidt kedelig hverdag.

Hvordan har din fodboldform det lige nu?
Min fodboldform har det faktisk overraskende godt. Jeg var lidt nervøs for at komme tilbage på BGI og så ikke være i god nok form. Men jeg var også optimistisk, for selvom vi ikke var på efterskolen og dyrkede sport og fodbold hver dag, var det jo ikke fordi vi ikke lavede noget, mens vi var hjemsendte. 3 gange i ugen havde vi fodbold, hvor vores moduler primært bestod af styrketræning og forskellige løb. Et modul kunne bestå af 21 minutters fællesstyrketræning og så 4 km. Løb eller 10 min. Opvarmningsløb, 8 gange 30-30 løb og bagefter 10 minutters alm. løb.

Hvad vil du gerne have ud af resten af dit efterskoleår? OG hvad glæder du dig allermest til at opleve? 🙂
Til at starte med så håber jeg egentlig bare på at kunne være på efterskolen resten af året, uden nogle hjemsendelser. Det jeg nok glæder mig allermest til er linjeturen. Pga. Corona er næsten alle vores udlandsture blevet aflyst, så jeg håber virkelig på, at linjeturen stadig bliver til noget. Jeg glæder mig også sindssygt meget til endelig at få lov at spille en masse kampe.

Derudover tror jeg bare, jeg glæder mig til lidt det hele, linjetræningerne, aftnerne, fællesgym … bare det at være tilbage og få den fulde efterskoleoplevelse.

Laura Baggesgaard Valbjørn.

Laura Baggesgaard Valbjørn

Hvordan er det at være tilbage på BGI?
Det er super dejligt at være tilbage på BGI. Jeg synes, det har været godt at komme tilbage og få gang i hverdagen igen. Det er dejligt at være sammen med folk i “real life” igen og have undervisning fysisk i et lokale. Generelt har jeg virkelig savnet at føle mig som efterskoleelev og være sammen med mine venner og veninder fra skolen hver dag.

Hvordan var det at være hjemsendt?
I starten tænkte jeg, at vi nok hurtigt ville komme tilbage igen, men som tiden gik blev det mere svært at være hjemme. For mig var det hårdeste nok tanken om, hvor meget af efterskoleoplevelsen, vi gik glip af. Jeg sad til hvert eneste pressemøde og håbede på, at efterskolerne var de næste til at åbne.

Lærerne på BGI var rigtig gode til at planlægge forskellige online faglige og sociale aktiviteter, hvilket jeg synes var rigtig godt. På den måde fik de os til at føle os som en del af efterskolelivet på trods af hjemsendelsen.

Det hjalp rigtig meget for mig at snakke med mine venner og veninder fra efterskolen online. En måneds tid efter vi blev hjemsendt, valgte et par veninder og jeg at blive testet, og så mødtes vi i længere tid ad gangen. Det var super dejligt at være sammen med dem igen, og det hjalp meget på mit savn til efterskolen.

Hvordan har din fodboldform det lige nu?
Hen over juleferien trænede jeg næsten hver dag, men i starten af januar blev jeg desværre ramt af en skade. Det var super svært at se de andre fodboldpiger træne hjemmefra og ikke selv kunne deltage så meget, men jeg prøvede at holde mig i form ved at gå, styrketræne og løbe i det omfang jeg kunne.

Lige nu er jeg desværre stadig skadet og deltager derfor kun i det, min skade tillader. Når man går på en idrætsefterskole, kan det være rigtig svært at være skadet, fordi der er mange ting, man super gerne vil være med til. Selvom det er meget svært, øver jeg mig i at se positivt på det hele og fokusere på at nyde de ting, jeg kan deltage i, og at vi er tilbage.

Hvad vil du gerne have ud af resten af dit efterskoleår? OG hvad glæder du dig allermest til at opleve?
Først og fremmest vil jeg helt klart blive mest muligt på efterskolen for at få det sidste ud af den samlede efterskoleoplevelse. Jeg vil også prøve at nyde hver dag og glæde mig over, at vi endelig er tilbage igen. Jeg glæder mig allermest til alt det sociale, weekenderne, linjeturen, galla, fodboldtræninger, kampe og alle aftnerne sammen med linjen, huset og de andre fællesskaber.

Freja Højvang Groth.

Freja Højvang Groth

Hvordan er det at være tilbage på BGI?
Det er rigtig dejligt at være tilbage på BGI. Siden vi er kommet tilbage, har alle elever været meget glade og på. Det er dejligt endelig at føle efterskolestemningen og fællesskabet igen, efter så lang tid.

Hvordan var det at være hjemsendt?
Jeg synes, det har været kedeligt at være hjemme. Det er mærkeligt pludselig at gå fra at være sammen med folk hele tiden, til lige pludselig at komme væk fra fælleskabet og sidde derhjemme, og have undervisning gennem en skærm. Jeg føler selv, at jeg har væres god til at holde humøret oppe. Lærerne har været rigtig dygtige til at lave sjove aktiviteter om aftenen, så vi har beholdt en lille smule af efterskolefælleskabet. Jeg har også været sammen med et par af mine venner, veninder og min kæreste fra efterskolen både i sommerhus og derhjemme. Det har været virkelig rart at holde kontakten med så mange, mens vi har været hjemsendt.

Hvordan har din fodboldform det lige nu?
Jeg føler selv min fodboldform er rimelig god. Jeg har ikke haft mulighed for at træne i min gamle klub, som jeg ved, der er et par andre piger fra efterskolen, som har gjort. Derfor har jeg sørget for at lave de øvelser med bold og løbe de ture, som vores trænere har sagt, vi skulle. Selvom vi har skulle løbe og styrketræne meget, har de sørget for at gøre det lidt mere spændende og hyggeligt en gang imellem. For at gøre det lidt sjovere og socialt har vi dyrket yoga, lavet pandekager og styrke trænet sammen over Google Meet. Det var dejligt at lave noget anderledes en gang imellem.

Hvad vil du gerne have ud af resten af dit efterskoleår? OG hvad glæder du dig allermest til at opleve?
Jeg vil virkelig gerne nyde resten af mit efterskoleophold, eftersom vi har mistet så mange uger. Jeg har tænkt mig at blive i de fleste weekender, og være ude til aktiviteterne der er om aftenen. Jeg håber, vi kan komme på ture og linjeture, for det er bestemt også noget af det, som jeg har set frem til. Derudover glæder jeg mig til at indhente og opleve mere af alt det sociale og de arrangementer, som vi mangler – og til bare at være sammen med alle mine venner på BGI.