Lyngspigerne præsterede flot til efterskole DM

0
1366
Lyngs-pigerne fik en 6. plads ved sidste weekends DM for efterskoler.

Fodboldpigerne fra Lyngs Idrætsefterskole opnåede en flot 6. plads til DM for efterskoler

Af Morten Smit Søndergaard

Lyngs Idrætsefterskoles bedste pigehold deltog i forrige uge i de danske mesterskaber for efterskoler, der blev afviklet på BGI. Det endte med en flot 6. plads til pigerne, der dermed sluttede fodboldskoleåret af på fornem vis. Drømmen om en plads i semifinalerne og de helt sjove placeringer brast mod forhåndsfavoritterne fra Nyborg, der i kvartfinalen var en for stor mundfuld for Lyngs-pigerne.

I puljespillet var Lyngs blev parret med Hjemly, Hellebjerg og Næsgaard. Det blev til to sejre og et nederlag, og med 6 point og en bedre målscore var billetten til kvartfinalen booket. Det blev desværre endestationen for ambitionerne om en plads i finalespillet, og dermed måtte pigerne spille om placeringerne fra nr. 5 – 8.

”Vi havde drømt om mere, men niveauet til et DM er højt, og konkurrencen er stor – pigerne gav alt hvad de havde i alle 6 kampe, og så kan vi ikke forlange mere”, udtaler en tilfreds cheftræner Keld Østergaard.

“Pigerne gav alt hvad de havde i alle 6 kampe”

Fra Lyngs tur til Playitas.

Kulminationen og højdepunktet på et flot fodbold-år

DM-stævnet, der blev afviklet i dagene d. 11. til 13. maj blev kulminationen på et flot fodboldskoleår for Lyngs´ bedste pigehold – et år med flotte sejre og stor fodboldmæssig udvikling. Tre af Lyngsspillerne sætter ord på nogle af sæsonens mange oplevelser.

”Det er svært at finde et egentligt højdepunkt for fodboldåret – vi har spillet mange kampe og vundet langt de fleste af dem, men 1-3 sejren på udebane over ISI skal helt klart fremhæves. Den sejr gav os troen på, at vi kunne være med på allerhøjest niveau”, udtaler Laura Søby Baastrup, Laura Munksgaard Guldager og Freja Dahl Hermann samstemmende.

Med sejren over ISI i februar blev Lyngs dermed det eneste hold i landet til at slå de senere danske mestre fra Ikast.

”At vinde de vestjyske mesterskaber for efterskoler, og kvalificere sig til DM, hvilket Lyngs Idrætsefterskole de seneste mange år har haft for vane, var også en kæmpe oplevelse og et resultat vi har arbejdet hårdt for at opnå”, tilføjer de tre Lyngspiger, der også fremhæver sammenholdet og fællesskabet på busture mod nære og fjerne modstanderhold som værende minder for livet.

Fra Lyngs tur til Playitas.

Indstilling, træningskultur og sammenhold

Ligesom pigerne fremhæver træner Keld Østergaard pigernes sammenhold som værende unikt, men træningskulturen har også været essentiel for udviklingen som hold og individuelt.

”Pigernes indstilling til den daglige træning har gennem hele året været fremragende – viljen og lysten til at udvikle sig selv og som hold har været enorm. Når man fire gange i ugen træner med en gruppe spillere med den tilgang, så udvikler man sig helt vildt”, understreger Keld Østergaard og tilføjer:

”Et par gange ugentligt supplerer vi pigernes træning med en lille drengegruppe – det gør vi for at hæve intensiteten, tempoet og for at højne kvaliteten i det færdige spil”.

“Viljen og lysten til at udvikle sig selv og som hold har været enorm”

Fra Lyngs tur til Playitas.

Goalstation og to kunstgræsbaner

Lyngs Idrætsefterskole har perfekte rammer for at tilbyde skolens to pige- og fire drengefodbold, fodboldtræning af en høj kvalitet – skolen råder som en af de få i landet over to kunstgræsbaner samt en Goalstation.

”Med to kunstgræsbaner har vi optimale faciliteter for rent taktisk at udvikle vores 6 11 mandsholds spillestil. Suppleret med specialtræning i Goalstation har skolens 3 fodboldtrænere virkelig mulighed for at rykke den enkelte spillers niveau til nye højder”, slutter Keld Østergaard.

Lyngs Idrætsefterskole ligger i Thy og har 140 elever.