Sammen for Silkeborg: Silkeborg IF indgår samarbejde med Silkeborg IF Q

0
1538
Foto: Silkeborg IF på Jysk Park

Silkeborg IF har indgået et samarbejde med Silkeborg IF Q for de kommende tre år, hvor Silkeborg IF blandt andet skal støtte pige/kvindeklubben Silkeborg IF Q økonomisk 

Af Oliver Lundgaard

Superligaklubben Silkeborg IF har indgået et treårigt samarbejde med Silkeborg IF Q, hvor klubben skal støtte med 300.000 kr. årligt i aftaleperioden på tre år.

Silkeborg IF skal blandet andet også undersøge muligheden for, hvordan klubben kan hjælpe Silkeborg IF Q med at man bedst kan understøtte pige/kvindeklubbens arbejde med at udvikle pige- og kvindefodbolden i Silkeborg.

Administrerende direktør hos Silkeborg IF, Kent Madsen understreger at klubben ikke har planer om at overtage Silkeborg IF Q og heller ikke kan melde en færdig plan ud:

“Landet over spiller rigtig mange piger og kvinder fodbold på højt niveau, og i SIF har vi forudsætningerne for at finde ud af, hvor bred opbakning man kan finde til et eventuelt eliteprojekt på pige- og kvindesiden i Silkeborg, da vi har været en kommerciel aktør i fodboldverden i 40 år,” siger adm. direktør i Silkeborg IF Kent Madsen og fortsætter:

“Jeg vil gerne understrege, at Silkeborg IF for nuværende ikke har planer om at tage SIF Q ind som ind som en selvstændig aktivitet i selskabet. Det er ikke sådan, at vi i dag melder en færdig plan ud, for den findes ikke på nuværende tidspunkt,” forklarer Kent Madsen.

Foto: Silkeborg IF Q på Jysk Park

Stor glæde hos Silkeborg IF Q over det nye samarbejde

Hos pige/kvindeklubben i Silkeborg, er der stor begejstring og glæde om det kommende samarbejde:

“Vi er meget glade for, at det kan lade sig gøre, og det er godt for fodbolden og byen at vise, at pigefodbolden bliver taget seriøst i Silkeborg. Der sker enormt meget med pige- og kvindefodbold i tiden, og det er nu, vi skal følge med, hvis vi skal holde fast i toppen af dansk pigefodbold og have kvinderne med. Vi er ikke i tvivl om, at samarbejdet er vejen frem i moderne fodbold,” siger Karen Kristiansen, der er formand for SIF Q.

Silkeborg IF Q får udover en økonomisk støtte, også muligheden for at kunne trække på erfaring og viden fra folk hos superligaklubben Silkeborg IF. Det er noget der betyder rigtig meget for Silkeborg IF Q:

“Aftalen betyder rigtigt meget for os. Selvfølgelig er den økonomiske støtte vigtig for os, men vi er faktisk mindst lige så glade for, at vi også kommer til at kunne trække på erfaringer og viden fra dygtige folk. Vi ser frem til samarbejdet. Vi tror på, at vi sammen kan skabe de bedst mulige forudsætninger for pige- og kvindefodbolden i Silkeborg,” siger Karen Kristiansen.