DBU Bredde siger nej til genvej for superligaklubber i kvindefodbold

0
3125
OB er en de superligaklubber, der er gået ind i kvindefodbold. OB har overtaget Odense Q, der spiller i 1. division. Klubben er derfor ikke afhængig af, om fast track-modellen gennemføres. Foto: OB

Lokalunionerne afviser forslaget fra Kvindedivisionsforeningen om en fast track-model, så superligaklubbers kvindehold kan starte direkte i 1. eller 2. division

De bedste danske herreklubber, som vil have et hold med i toppen af dansk kvindefodbold, skal ikke have en genvej til 1. eller 2. division. De må i stedet spille sig op fra de lavere serierækker, sådan som det hidtil har været princippet i DBU-systemet.

Det mener DBU Bredde, som tæller de seks lokalunioner. I et høringssvar til DBU og Kvindedivisionsforeningen afviser DBU Bredde det forslag til fast track-ordning, som – hvis det vedtages – skal give ambitiøse herreklubber mulighed for at få kvindehold direkte med i 1. eller 2. division, hvis de opfylder licensbetingelserne.

“De seks lokalunioner kan ikke bakke op om denne ordning, som efter vores opfattelse blandt andet strider imod fodboldens pyramidestruktur, dansk fodbolds bærende principper herunder moderklubber og hvem der besidder licensen, samt at det er sportslige resultater, der afgør oprykning med videre”, skriver DBU Bredde i høringssvaret.

“De seks lokalunioner kan ikke bakke op om denne ordning, som efter vores opfattelse bl.a. strider imod fodboldens pyramidestruktur”

“De seks lokalunioner bifalder investeringer i pige- og kvindefodboldens udvikling, men det bør ske inden for de nuværende principper, rammer og strukturer, og der findes allerede modeller, der kan benyttes”, lyder det.

Spørgsmålet om en fast track-model er blevet relevant, fordi flere superligaklubber har meddelt, at de vil engagere sig i kvindefodbold. Det gælder bl.a. FC København, som forventes at have et kvindehold klar fra sommeren 2024. FC København har dog endnu ikke offentliggjort, om den vil starte sit eget hold eller gå sammen med en anden klub, der har et kvindedivisionshold i forvejen.

Den sidste model har FC Midtjylland benyttet sig af. Midtjyderne går også ind i kvindefodbold fra 2024 men har valgt at gå sammen med Vildbjerg, der spiller i 2. division og ligger til oprykning. Derfor er FC Midtjylland ikke afhængige af en fast track-model.

LÆS OGSÅ:

”Vi vil være danske mestre og spille Champions League”