OB Q vandt topkampen over B.93 og fører 1. division

0
1304
OB Q fotograferet i forbindelse med en tidligere kamp på Nature Energy Park. Foto: Sebbe Photography

OB Q topper 1. division med 30 point efter 2-0 i weekendens kamp mod B.93. Begge hold har kvalificeret til forårets kvalifikationsspil

Mens OBs er i store problemer og nærmer sig nedrykningsstregen i superligaen, så har OB Q, klubbens nye kvindehold, stor succes. Holdet, som blev en realitet da selskabet bag OB købte aktiemajoriteten i Odense Q, har sikret sig en plads i forårets kvalifikationsspil til Gjensidig Kvindeliga og søndag erorede holdet førstepladsen i 1. division, da det blev 2-0 hjemme i topkampen mod B.93.

Efter en noget nervøs start på kampen, hvor den største chance tilfaldt B.93 efter en halv times spil, fik OB Q bragt sig foran 1-0 fem minutter før pausen. Louise Wadstrøm fik sendt bolden i mål efter lidt tumult i B.93-feltet. Gæsterne sendte i et efterfølgende angreb bolden på stolpen, men det blev ved 1-0 efter 1. halvleg.

Scoring kort før tid

2. halvleg startede i noget lavere tempo og var temmelig chancefattig, i følge referatet på OB.dk.

“OB Q havde problemer med at spille sig igennem B.93s velorganiserede forsvar, mens B.93 havde problemer med at få bolden fra OB Q,” lyder det.

OB Q var dog tættere på end B.93 og to minutter før tid gjorde Katie Soderstrom, der havde haft stor afbrænder tidligere i halvlegen, det til slutresultatet 2-0.

“OB Q havde problemer med at spille sig igennem B.93s velorganiserede forsvar”

Sidste hjemmekamp som cheftræner

Dermed er OB Q nu på 30 point mens B.93 har 29 point før sidste runde i næste weekend. Her skal OB Q til Sundby, mens B.93 spiller lokalopgør hjemme mod Østerbro IF.

540 tilskuere overværede kampen på Nature Energy Park. Det var Bo Sundahls sidste hjemmekamp som cheftræner. Fra årsskiftet overgår han til en rolle som assistenttræner, når kvindelandsholdets tidligere assistent Kristian Mørch Rasmussen bliver ny cheftræner.