EM-kval: U17-landsholdet skal møde disse tre hold

0
938
U17-landsholdet vandt to og tabte én kamp ved den første EM-kvalturneringen i Albanien i efteråret. Foto: DBU

Det danske U17-landshold skal op mod Polen, Skotland og Nordmakedonien i den sidste og afgørende kvalifikationsrunde for at komme til EM

Hvis det danske U17-landshold skal med til EM-slutrunden i Sverige i 2024, så skal de hente en samlet puljesejr over Polen, Skotland og Nordmakedonien, når den anden og afgørende EM-kval-runde spilles i Polen den 13.-19. marts.

Det var nemlig disse tre modstandere, der kom op af bowlen, da UEFA i sidste uge trak lod til ungdomslandsholdenes EM-kvalifikationsturneringer.

U17-landsholdenes afgørende EM-kval består af syv grupper, og det er kun gruppevinderne, der sammen med værtsnationen Sverige går videre til EM-slutrunden, der spilles 5.-18. maj.

Danmark blev nummer to i den første EM-kval i Albanien i november. Her blev det til to sejre og et nederlag Sverige, der vandt puljen. Danmark var derfor med i lag 2 i sidste uges lodtrækning.

LÆS OGSÅ: JULEGAVETIPS: Syv gode bøger til store og små fodboldspillere

Landstræner: Polen ser utrolig stærke ud

Om lodtrækningen siger landstræner Kristine Pedersen til DBUs hjemmeside:

”Det er en lodtrækning, vi overordnet set kan være tilfredse med. Vi skal møde hold, der har præsteret godt i sidste runde, hvor især Polen har set utrolig stærke ud. Det er stadig en pulje, hvor alt er åbent. Nu skal vi bruge de kommende måneder på at forberede os, så vi står så stærkt som muligt til de her kampe. Det bliver spændende”.

”Det er en lodtrækning, vi overordnet set kan være tilfredse med”

LÆS OGSÅ:

U17-landstræner efter EM-kval: Mange ting at glæde sig over