Anførere kritiserer baner i kvindeligaen: For dårlige til topfodbold

0
1365
Græsbanen på Ceres Park er ligaens bedste, mener flere anførere. Men AGF spiller også hjemmekampe på Vejlby-Risskov Stadion og der er banen elendig, lyder kritikken. Foto: AGF/Ole Nielsen

Flere af de græsbaner, der spilles på i Gjensidig Kvindeliga, er for dårlige til topfodbold, mener flere af ligaens anførere, som Spillerforeningen har fået til at bedømme banerne. Vejlby-Risskov Stadion kaldes for en mark

Hvis AGF spillede alle sine kampe i Gjensidige Kvindeliga på Ceres Park, så ville aarhusianerne vinde konkurrencen om kvindeligaens bedste hjemmebane. Isoleret set får det store stadion i Aarhus, Ceres Park, nemlig 4,67 point i Spillerforeningens halvårlige rangordning af ligaens fodboldbaner, baseret på anførernes bedømmelser.

Men det gør AGFs kvinder ikke. En del af deres kampe spilles på Vejlby-Risskov Stadion, og den græsbane er så elendig i følge flere anførere, at det trækker bedømmelsen af AGFs hjemmebane markant ned. AGF får derfor kun en midterplacering.

I det hele taget står det skidt til med græsbanerne i Gjensidig Kvindeliga, i følge anførerne. I den halvårlige bedømmelse ligger Sparekassen Thy Arena i bunden, tæt fulgt af Nord Energi Arena hos Fortuna Hjørring og Autocentralen Park i Kolding IF.

“Når jeg har skullet bedømme banerne, har jeg givet højst karakter til kunstgræsbanerne, fordi det er dér, vi har kunnet spille bedst fodbold,« siger AGFs Sarah Dyrehauge til Spillerforeningens hjemmeside – og fortsætter:

“Kvaliteten af de græsbaner, der er i Kvindeligaen, er bare for lav”.

Samme melding kommer fra AaBs anfører Cille Holst:

“De græsbaner, vi har spillet på i Kolding og Thisted, er ikke meget værd”.

“Jeg tror, jeg vil kalde det en mark”

AaB-anføreren mener, at Vejlby-Risskov banen er uegnet til Gjensidig Kvindeliga:

“Jeg ved ikke, om jeg vil kalde det en bane. Jeg tror, jeg vil kalde det en mark. Du ved aldrig, hvad du kommer ned til. De træner også på den, så den bliver brugt meget og får ikke den ro, som mange af de andre baner får. Hvis det har regnet, så ved man bare, at man kommer ned til noget, der er vådt, sumpet, og du ikke kan stå fast på, selvom du har lange knopper på. Det er ikke en bane, vi som hold var tilfredse med,« siger hun til Spillerforeningens hjemmeside.

Læs også: Anførere: Brøndbys Bane 2 er Kvindeligaens bedste fodboldbane

“Jeg ved ikke, om jeg vil kalde det en bane. Jeg tror, jeg vil kalde det en mark”