Utilfreds cheftræner siger op: Solrød FCs succeskvinder ramt af store besparelser

0
2412
Arkivfoto: Solrød FC i en kamp i efteråret mod Vejle. Foto: Solrød FC

Solrød FCs cheftræner Jan Kristensen mener, at klubben svigter kvindeholdet, som nu selv skal skaffe sponsorer til transport, tøjvask osv. Oprykningen har været for dyr, forklarer formand til lokalt medie

Midt i slutspillet i 1. division har Solrød FC mistet sin cheftræner, Jan Kristensen. Det sker som konsekvens af store besparelser på kvindeholdet, som har fået cheftræneren til at sige op. Jan Kristensen siger til det lokale medie Vi Bor Her.dk, at klubben svigter kvindeholdet ved ikke at sørge for, at økonomi og sponsorer er på plads.

“Jeg er en mand, som har ambitioner, en mand som vil vinde, og hvor man står sammen om de ting, man fælles har sat i gang. Når man så ikke længere er enige om de fælles mål, som vi har sat i værk, så er det ikke det rigtige sted for mig længere,” siger Jan Kristensen til viborher.dk.

Betal selv for tøjvask og transport

I følge cheftræneren blev det økonomiske grundlag kort før sæsonstart revet væk under holdet, som af bestyrelsen fik besked på selv at skaffe sponsorer til basale ting som vaskeordning af træningstøj, transport til kampe mv. Det skete på trods af, at Jan Kristensen i sommer havde fået at vide, at der var styr på holdets økonomi, så han kunne bare koncentrere sig om fodbolden.

“Alle de ting, som er et minimum for elitespillere blev med et pennestrøg fjernet fra truppen. Vores fælles ambitioner væk, og så er jeg nok ikke den rigtige til at drive holdet længere,” siger Jan Kristensen til lokalmediet.

Jan Kristensen kom til Solrød FC efter en turbulent tid med flere trænere på kort tid. Holdet vandt 2. division under hans ledelse og er nu med i 1. divisions slutspil.

“Hvis man ser det lidt ovenfra, så har Solrød FC faktisk skabt noget unikt med dette her kvindehold. Solrød FC er kommet på landkortet på grund af de her piger/kvinder,” siger Jan Kristensen.

Formand: Oprykning i rekordfart kom bag på os

Mikkel Juul, formand for Solrød FC, siger til Vi Bor Her.dk, at han er meget ærgerlig over cheftrænerens opsigelse. Han afviser, at klubben ikke prioriterer kvindeholde, men oprykningen til 1. division har været en stor økonomisk belastning, blandt andet til transport rundt i landet.

“Det er kommet lidt bag på os, også at de er røget så højt op i rækkerne med rekordfart. Det er en økonomisk udfordring, men ingen skal være i tvivl om, at vi også prioriterer kvindeholdet, og jeg er mega stolt af dem,” siger formanden til lokalmediet.

“Økonomisk bliver der ikke gjort forskel på hverken damer eller herrer. Et kvindehold på det niveau, som holdet er i nu, koster virkelig mange penge at drive, og det dræner i kassen. Der er blandt andet en kæmpe post til transport, når de nu spiller landsdækkende,” fortsætter han.

Læs mere på Vi Bor Her.dk:

Cheftræner i Solrød FC siger op

Formand for Solrød FC Mikkel Juul ærgerlig over trænerexit