Efter fire år i USA: Nu er Anna fra København professionel i Schweiz

0
844
Anna jubler efter en scoring for FC Aarau. Foto: FC Aarau

Efter fire år i USA, hvor hun har spillet med om det amerikanske universitetsmesterskab, er 24-årige Anna Tørsløv nu i Schweiz, hvor hun har været med til at sikre FC Aarau endnu en sæson i den bedste række

Du har muligvis ikke hørt om hende, men i den bedste schweiziske række er der faktisk en dansk spiller, som med mål og assist har været med til at sikre, at FC Aarau kom over nedrykningsstregen og med play off-spillet om det schweiziske mesterskab.

Det er 24-årige Anna Tørsløv, tidligere B.93, der for fire et halvt år siden drog til USA for at kombinere et universitetsstudie med collegefodbold hos University of Texas Rio Grande Valley. Siden skiftede hun til Old Dominion University i Virginia, som har spillet med om det amerikanske mesterskab, men ved årsskiftet valgte Anna at vende retur til Europa, og nu er hun professionel i Schweiz.

Foto: FC Aarau

”Ja jeg blev færdig I USA her i december hvor jeg efterfølgende skrev under med agentfirmaet A-Team Football Management, da jeg vidste at jeg gerne ville tilbage til Europa og spille. De fandt en god mulighed I Schweiz i FC Aarau som på daværende tidspunkt lå i bunden af ligaen og de ledte efter nogle som kunne give et skub til at forsøge at forblive i ligaen. Det lød som en god udfordring og en god mulighed for mig at etablere mig i Europa igen efter 4,5 år i USA,” fortæller Anna Tørsløv til FODBOLD FOR PIGER på en mail.

”Selvom jeg spillede på højeste college niveau, hvor vi vandt vores conference 2 år i træk og nåede til at spille med om det amerikanske mesterskab, så er det svært at komme tilbage til europæisk fodbold, fordi de fleste ikke kender så godt til de forskellige niveauer i USA,” fortsætter hun.

Anna scorede og stod for en assist i FC Aaraus play off-kamp mod de schweiziske mestre. Det præsenterede Aarau sådan her på Instagram.

Scorede i play off-kamp

Den regulære sæson er nu slut i Schweiz og det lykkedes at få de point, der skulle til for at forblive over nedrykningsstregen, fortæller Anna, som scorede og stod for en assist i den første kamp i play off-spillet mod mestrene fra Servette. FC Aarau endte dog med at tabe kampen.

”FC Aarau har tilbudt mig at blive også til næste sæson, men lige nu er jeg i overvejelser om, hvad mit næste skridt skal være. Jeg vil nemlig gerne uanset hvad tage skridtet videre fodboldmæssigt til et bedre hold med endnu større daglige udfordringer på træningsbanen, så jeg kan blive ved med at udvikle mig som spiller. Om det er i Schweiz eller et andet sted i Europa ved jeg ikke endnu, det må tiden vise,” fortæller Anna.

Foto: FC Aarau

Smukt land at bo i

Om hverdagen i Schweiz fortæller Anna Tørslev:

”Vi har træning 4 aftener om ugen og 2 morgentræninger. Udover det har vi tid til at lave styrketræning og recover. Min hverdag er meget stille og rolig. Jeg bor sammen med en amerikaner, som også er på fuldtidskontrakt, så vi går til tysk undervisning sammen og har mulighed for at bruge fritiden på at opleve Schweiz som er et smukt land at bo i. Jeg har været rigtig glad for den måde jeg er blevet taget imod i klubben – både af spillederne, trænerne og den øvrige stab”.

LÆS OGSÅ:

63 danske kvinder spiller i udlandet