Lene Terp ny 3F Liga-træner i KoldingQ

0
1049

Den tidligere landsholdsanfører Lene Terp, som har været assistent for U19-landsholdet, er ansat som ny 3F Liga-træner i KoldingQ. De nye licensregler i 3F Ligaen kræver en træner med A-licens, og derfor har KoldingQ måttet sige farvel til Kim Foder, der har stået i spidsen for 3F Ligaholdet siden sommeren 2011.

Lene Terp beskrives som en af Danmarks mest erfarne kvindetræner. Efter en fodboldskarrieren, som blandt andet bød på 105 A-landskampe, har hun blandt andet været cheftræner og sportschef i SønderjyskE og assistenttræner hos University of Michigan i USA. Senest har Lene Terp arbejdet med et talentudviklingsprojekt i KodingQ, sideløbende med opgaverne som assistent på U19-landsholdet.

“Vi har været rigtig glade for samarbejdet med Kim, der trådte til i en svær situation for halvandet  år siden, men når det nu skulle være, så stod Lene Terp som en af vore primære ønsker på listen til en ny træner. Jeg er derfor meget glad for at det lykkedes”, siger sportschef Jesper Bisgaard, KoldingQ, i en pressemeddelelse.

”Med Lene har vi fået måske Danmarks mest erfarne kvindetræner, der som assistenttræner for U19 landsholdet har fulgt vore talenter og holdet på sidelinjen i næsten alle hjemmekampe. Hun er ny, men allerede et kendt ansigt i KoldingQ og med et godt kendskab til holdet og spillerne, så mener vi, at vi med Lene har fået den helt rigtige person”, siger han.

Lene Terp glæder sig til de nye udfordringer:

”Jeg ser især frem til at blive en del af det visionære setup, der er i KoldingQ, hvor fokus er på talentudvikling, og hvor klubben holder fast i visionen om inden for få år at være Danmarks kvindefodboldklub nr. 1,” siger hun i pressemeddelelsen.

“Jeg glæder mig også til at komme tilbage til det fantastiske fodboldmiljø, der er på Mosevej, hvor jeg selv spillede i KB fra 1988 – 1991. Men når jeg ikke kunne sige nej til cheftræner jobbet, så skyldes det måske allermest lysten til udvikle spillerne i den talentfulde trup, og arbejde med teamudviklingen. Og der venter jo vigtige kampe foråret,” siger Lene Terp.

Dennis Lanther, der det seneste halve år, har været cheftræner for Jyllandserieholdet og tidligere assistent på 3F liga holdet under Kim Foder, bliver Lenes assistent.

FOTO: Lene Terp afløser Kim Foder som 3F Liga-træner i KoldingQ. Foto: KoldingQ