Dyb skuffelse i Greve Fodbold: Anker afslag på U18 DM-licens

0
2451
U18-pigerne i Greve Fodbold

Greve Fodbold skal ikke være en del af U18 DM-ligaen 17/18, og derfor vælger klubben at anke DBUs beslutning.”Vi er bestemt ikke enige i de punkter, som DBU dumper os på,” lyder det fra cheftræner René Nielsen

Af Solveig Valbjørn

I Greve Fodbold er skuffelsen stor, efter at klubben mandag fik besked om, at den ikke får licens til den kommende sæson i U18 DM-ligaen. Greve Fodbold er en ud af ud af seks klubber, der har fået afslag på deres licensansøgning, og derfor vælger klubben at anke beslutningen:

”Vi er ekstremt skuffede og overraskede over ikke at have fået licens. Vi er bestemt ikke enige i de punkter, DBU dumper os på, og det vil vi påvise i vores anke. Vi forventer at få licensen på efterkrav,” siger cheftræner for Greves 1. divisionshold René Nielsen til grevefodboldkvinder.dk.

René Nielsen mener, at de punkter DBU har dumpet klubben på, er småting som kunne være rettet indenfor meget kort tid, hvilket kun forstærker den skuffelse, som klubben nu sidder tilbage med.

U18-pigerne i Greve Fodbold der i det seneste halvandet år spillet i U18 Elite Øst, som er den næstbedste række på Sjælland.

Kritik af DBU

Greve Fodbold har en ambition om at skabe så mange spillere som muligt til 3F og landsholdsniveau. De ved at det ikke er noget der sker fra den ene dag til den anden, og klubben er derfor uforstående over for DBUs beslutning om ikke at imødekomme klubbens hårde arbejde:

“Det er skuffende at se, hvordan DBU centrerer elitefodbolden i få klubber, når de samtidig efterlyser klubber, som vil arbejde seriøst for at fastholde piger i fodboldverden. Vi kan heller ikke se hvordan denne beslutning hænger sammen med DBU’s kvindekommission og “Pigernes Stemme”,” skriver klubben på grevefodboldkvinder.dk.

Afslutningsvis kritiserer klubben måden som der tildeles licens på:

“Til slut må det bemærkes, at vi, i Greve, er særligt bekymret over, at de klubber der vurderer, hvorvidt licensen kan tildeles eller ej, ofte er er de klubber, som efterspørger vores dygtige spillere. Det kan vi på ingen måde anskue som objektivt og professionelt. I stedet for at modarbejde hinanden, burde alle klubber i Danmark stå sammen om at videreudvikle pige/kvindefodbolden – det sker ikke ved at mindske licensantallet!”

Læs også: Greve: Nu er vi klar til U18 DM Ligaen