Kvalifikationsligaen: Overblik over sjette runde

0
877
Arkivfoto: Iver Tidemand

 

Kvalrækkens sjette runde bød på 16 scoringer, tre nederlag og en rusketur i topplaceringerne. FODBOLD FOR PIGER giver dig et overblik.  

Af Sophie Lysholt

Kvalifikationsrækken er lige præcis så tæt, som den blev spået fra sæsonens start. Holdene slår hinanden på kryds og tværs, og der er kun 6 point mellem Varde på førstepladsen og VSK Aarhus på femtepladsen.

VSK Aarhus meldte sig ind

Sundby-VSK Aarhus 1-2

Århusianerne havde på de første fem kampe blot hentet fire point, men det ændrede de på, da tog på besøg hos topholdet Sundby. Allerede efter 14 minutters spil bragte Nina Skjøtt nemlig hjemmeholdet på 1-0 og et kvarter senere scorede Sofie Hallum til 2-0. Sundby var et presset mandskab, men med vilje og fight formåede de at reducere et minut før slutfløjtet på mål af Malene Huusom. Det hjalp dog ikke meget, og Sundby tabte vigtige point i kampen om oprykningspladserne.

Varde trynede Sønderjyske

Varde-Sønderjyske 7-1

Varde har haft et flot forår med både pokalfinalen mod Brøndby og solide sejre i kvalrækken. Den stime førte vestjyderne videre, da de bankede Sønderjyske hele 7-1 på Sydbank Stadion. Varde bragte sig allerede på 1-0 efter mindre end et minut spillet, og det kommer næppe som en overraskelse, at målscoreren var uhyggeligt farlige Solveig Andersen. Herefter var det Line Vilhelmsen og selvsamme Solveig Andersen på to kontraer inden pausen. I anden halvleg øgede Varde føringen til 5-0, inden Sønderjyske kom på måltavlen ved Sophia Husted. Den scoring ændrede dog ikke vestjydernes lyst til flere mål, og Silvia Leonessi og Solveig Andersen lukkede målfesten med scoringen til 6-1 og 7-1.

Odense Q vandt topbrag og lokalderby

Næsby-Odense Q 1-4

Næsby lagde bane til det fynske lokalopgør mod Odense Q, men det blev gæsterne der tog teten fra start. Odense Q havde flere store chancer i begyndelsen af kampen, inden de sendte bolden i nettet efter 19 minutter. Et minut før pausen fordoblede gæsterne føringen på et fremragende hovedstød efter et hjørnespark, og hjemmeholdet havde noget at indhente i anden halvleg. Det så da også ud til at blive spændende, da Næsbys Michelle Kjærhus sendte et langskud ind bag Odense-keeperen til 1-2. Herefter stemplede hjemmeholdet ind i kampen, men i stedet for det udlignende mål lukkede Odense Q kampen med to scoringer i den sidste halve time.

Stillingen efter sjette spillerunde