Pigefodbolden er begyndt at blomstre i Avedøre IF

0
2221
Foto: Avedøre IF

Steffen Hansen har startet et U8-hold op i Avedøre IF på den københavnske vestegn. Her fortæller han om arbejdet med holdet, hvor humor, positive øjne, alvor og sjove øvelser er med til at motivere pigerne

Tekst: Steffen Hansen, træner i Avedøre og agent for Getafe International fodbold akademi

Hvad gør man når man som pædagog ser, at der er en masse piger som synes det er sjovt at spille fodbold. Man opretter da et hold i en fodboldklub i et nærliggende område af skolerne og reklamerer for det i kommunen. På den måde er det lykkes mig at starte et U8 pigehold op i Avedøre IF, i samarbejde med forældre og klubben, som nu runder 12 spillere.

Selvom enkelte falder lidt fra, så er der også nye der er kommet til. I alt har der været 20 piger til prøve træning og 12 har så valgt at blive og vi er ikke stoppet med at søge efter flere medlemmer i forskellige årgange i Avedøre IF og har også interesse fra flere piger.

Hvad gør at pigerne bliver ?

Tja, vi møder pigerne hvor de er med humor, positive øjne og alvor, samt forsøger vi, at kombinere sjove øvelser og aktiviteter med en seriøs omgang fodbold. Vi støtter dem i deres udvikling, roser dem for små ting og prøver dem at lære alt det drengene også lærer. I en alder af 7 år skal fodbolden også være sjov og veninderne er da også det som trækker meget til fodbolden, men vi forhører os også med pigerne løbende, om de synes det er sjovt at spille fodbold ”og det gør de”. Vi prøver ikke at få dem ud til en masse stævner, men i stedet bygger på fra gang til gang så de ikke bliver fyldt op. Selvom der har været corona og nedlukning har pigerne savnet fodbolden, og har kommet med en lyst og energi, som da vi afsluttede i december måned indendørs.

Foto: Avedøre IF

Vi vil fremadrettet forsøge at bygge et endnu stærkere fællesskab op, hvor pigerne skal have sig nogle fantastiske oplevelser på banen og i klubben. Vi er gået fra til at træne 1 gang om ugen til at træne 2 gange om ugen, så der er mere tid at arbejde med spillerne og så skal de nok komme til stævner.

Jeg selv er uddannet B2 træner og håber med tiden at jeg får mulighed for at få det fulde B Licens. Det giver mig de redskaber der skal til både at hjælpe Avedøre IF i ungdomsafdelingen, at styrke pigernes udvikling både på det personlige plan, men også inde for fodbolden. Jeg har tidligere haft drenge hold, men af personlige årsager måtte jeg stoppe som træner for 3 år siden i Valby Boldklub.

Foto: Avedøre IF

Jeg blev senere inspireret af min gode kammerat, efter han begyndte at træne et damehold i Spanien i CD Tacon, det hold som senere blev opkøbt af Real Madrid og han er stadig træner af holdet. Igennem ham har jeg selv hentet utrolig meget inspiration til at opsætte gode trænings miljøer og håber med tiden at det kan fortsætte.

Så jeg har en masse jeg gerne vil give til Avedøre IF og pigerne og det motiverer mig til at kigge dybere ind i fodboldens verden og arbejde med talentudvikling. Jeg håber at disse ting, der sker i Avedøre IF kan være med til at flere søger mod klubben både piger og drenge, så vi kan komme mere på banen i Hvidovre kommune. Avedøre IF skal i samarbejde med DGI forsøge, at skabe mere fokus på idræt og bevægelse og fodbolden, og arbejde på hvordan vi får flere unge til at søge klubben.

Foto: Avedøre IF