Målmandscamp sætter fokus på at forkæle og styrke målvogtere

0
1817

Målmandspladsen er en vigtig del af et hold, som kræver træning og fokus. Derfor byder BGI og KoldingQ piger velkommen til målmandscamp den 1. til 3. februar, som skal sætte pigemålvogterne i centrum.

Af Camilla Bergholm

BGI og KoldingQ skruer op for den helt store målvogterforkælelse, når de afholder målmandscamp på BGI akademiet for piger i alderen 10 til 16 år fra den 1. til den 3. februar. Her er det pigemålvogterne, der er i centrum for al opmærksomheden. Og de har ifølge Christian Dybro, der er en af hovedfigurerne bag campen, brug for opmærksomheden. Målmandsposten er nemlig en position, der ikke bliver sat nok fokus på.

”Målvogteren er lidt overset på fodboldbanen. Især i træningsøjemed. Så ligesom der er fodboldskoler for markspillere, inviterer vi pigerne ind til målmandstræning, hvor de får en god oplevelse og masser af øvelser. Så vi giver dem tid og sætter dem i centrum,” fortæller Christian Dybro.

“Det er vigtigt med mental støtte, men også at flytte grænser”

Christian Dybro, DBU talenttræner

Ligesom de andre pladser på fodboldbanen er målmandsposten en vigtig position. Den adskiller sig dog, ifølge Christian Dybro, fra de andre spillere på banen ved at være en kampafgørende plads, som derfor kræver noget særligt af spilleren.

”Du må ikke fejle som målmand. Det gør også, at mentalt må du ikke være bange for at fejle, for så går du ind og fejler, så du skal være mentalt stærk. Og så skal du være modig. Men fejlene koster, så dem skal vi sørge for at have udryddet, det er vigtigt for mig, for så skal de sjove redninger nok komme som en bonus,” siger Christian Dybro.

En legeplads for pigerne og trænerne
Ifølge Christian Dybro vil de på målmandscampen fokusere på at have det sjovt og derfor også bruge leg som en del af campen. Men de vil samtidig også sætte spillerne i centrum ved at give dem træning af høj kvalitet og af kvalificerede trænere.

Lene Christensen spiller på KoldingQ’s 3F Liga-hold og er U19 landsholdsmålmand, og Stina Lykke er tidligere målmand for kvindelandsholdet. De står sammen med Christian Dybro, der er tidligere målmandstræner for KoldingQ’s 3F Liga-hold og nu DBU talenttræner, klar til at give pigerne en sjov weekend, der skal styrke dem som målvogtere.

”De får grundtræningen, men også de vigtige snakke. De får en masse øvelser og feedback hele tiden, så de kan blive bedre. Alle vil også komme ud i noget, de ikke har prøvet før. Men vi samler dem op og støtter dem, når de kommer på glatis og fortæller dem, hvordan de kommer videre. Det er vigtigt med mental støtte, men også at flytte grænser,” fortæller Christian Dybro.

En fokuseret Lene Christensen.

Christian Dybro og de to andre trænere har alle meget erfaring med fra målmandsposten. Derfor ved også, hvordan man styrker målvogteren. Dette og gode faciliteter hos BGI vil trænerne udnytte til at give pigerne noget helt særlig træning.

”Det er klassefaciliteter, vi har på campen. Det er en legeplads for pigerne og trænerne, for der er så mange gode redskaber hos BGI. Det værste er, at Lene Christensen er sådan et stort legebarn. Så hende skal vi også have styr på,” griner Christian Dybro.

Trænerne deltager sjældent
Den sidste dag bliver forældrene og trænerne inviteret til kaffe. Forældrene har nemlig også en vigtig rolle, ligesom trænerne har det.

”Hvis trænerne er til stede, taler vi med dem. Vi giver pigerne nogle værktøjer, de kan tage med, og vi giver forældrene nogle ord med på vejen. Det er ofte forældrene, der driver målmandstræningen eller får sendt pigerne derhen, hvor der er målmandstræning,” siger Christian Dybro.

“Du vinder kampe med en god angriber, men det gør du altså også med en god målmand”

Christian Dybro, DBU talenttræner

Trænerne får buddet om at komme til kaffe i forbindelse med campen, men Christian Dybro oplever generelt sjældent, at trænerne dukker op til møder som dette.

”Det er jeg også nødt til at sige. Det er sjældent, at trænerne deltager, og det fortæller jo alt. I DBU har man heldigvis fået øjnene op for, at målmanden er vigtig. Vi er på vej derhen, men vi skal også have fat i klubberne og alle pigetrænerne. Du vinder kampe med en god angriber, men det gør du altså også med en god målmand,” siger talenttræneren.

Hvis målmandscampen lyder som noget for dig, eller én du kender, så er der stadig ledige pladser.

Læs også: