Skt. Hans-stævne: Fire klubber vil udvikle pigefodbold på Fyn

0
1451
U10-truppen fra Assens FC er nu klar til at prøve kræfter med 8-mands-fodbold.

Søndag samles fire klubber på Assens Stadion til ministævnet REMA 1000 Cup, hvor U10-piger skal prøve kræfter med 8-mands-fodbold

Efter sommerferien skifter Assens FCs U10-piger fra 5- til 8-mandsfodbold. For at prøve, hvordan det er at spille flere på en større bane, har klubben søndag arrangeret en miniturnering med 8-mandsfodbold på Assens Stadion med tre andre klubber, Nr. Lyndelse/Søby F.C, Middelfart BK og Næsby BK.

”Vi er fire klubber som mødes for at udvikle pigefodbolden. Vores piger (Assens FC, red.) har stor set vundet alt hvad de har deltaget i 5 mands bold. Så det bliver spændende at se, om holdet kan forsætte denne flot udvikling på en stor bane,” fortæller René Gramm Jeppesen, U10-pigetræner hos Assens FC.

Stævnet spilles kl. 10-12 og støttes af Rema 1000, som har sponsoreret frugt og juice til alle deltagere. I alt mødes ca. 45 piger i alderen 9-10 år.

Inden det går løs, deltager nogle af Assens-pigerne lørdag i et stævne i Verninge, og i næste weekend går det løs ved Kerteminde Cup.

”Assens FC U 10 pigetruppen tæller i dag 17 piger. Vi stiller med to hold til Kerteminde Cup, så alle piger kan få masser af spilletid. Vi stiller med et hold i U 11 pige-rækken, hvor vi skal spille 8 mands, og med et U10-hold, der skal spille 5-mands,” fortæller René Gramm Jeppesen.